Dømt for voldtekt

En mann i 20-årene må sone ett år og ti måneder i fengsel etter å ha hatt flere samleier med ei 13 år gammel jente.

MILDERE DOM: Dommen fra Namdal tingrett er mildere en påstanden fra statsadvokat Jarle Wikdahl (til høyre) her sammen med bistandsadvokat Endre Gansmo Lysø under rettssaken. FOTO: BJØRN TORE NESSFoto: Bjørn Tore Ness

NAMDALSAVISA

NAMSOS: Mannen sa seg skyldig etter en av voldtektsparagrafene i straffeloven da saken var opp for Namdal tingrett tidligere denne uka.

Seksuell omgang med barn blir i den nye straffeloven betegnet som voldtekt. Normalstraffen for samleie med barn under 14 år er fire års fengsel, med en minstestraff på tre år.

Retten peker i dommen på flere formildende omstendigheter, blant annet har domfelte fått en betydelig strafferabatt fordi han helt fra forholdet ble kjent har vedgått sine handlinger. Retten viser også til opplysninger som kom fram under rettssaken når de fastsetter straffenivået.


  • Les også:

    Mann erkjente straffskyld etter voldtektsparagraf

    Hadde sex med 13-åring

    De møttes på snapchat og han var fullstendig klar over at hun var mindreårig. Likevel hadde de seksuell omgang ved fire tilfeller i fjor sommer.


Namdal tingrett mener at en fengselsstraff på til sammen to og et halvt år, hvorav åtte måneder gjøres betinget med en prøvetid på tre år er en riktig reaksjon. Noe som er betydelig lavere en statsadvokatens påstand om to år og ni måneder fengsel, hvorav inntil seks måneder betinget.

Mannen dømmes også til å betale jenta 75.000 kroner i oppreisningserstatning.