Fra NM til VM til OL ...

Det er neppe mange skiløpere i NM som har samme progresjon i mesterskapsdeltakelse som Thomas Hjalmar Westgaard.

PROGRESJON Thomas Hjalmar Westgaard avsluttet NM fredag, og nå venter U23-VM i Sveits før han reiser til Sør-Korea og OL.

SKUFFET Johan Hundseth var kjempeskuffet etter at yndlingsdistansen 15 km skøyting endte med 54. plass.

NAMDALSAVISA

GÅSBU: For lekværingen avsluttet norgesmesterskapet med 15 km skøyting fredag for å starte oppladninga til U23-VM i Sveits, som igjen blir en generalprøve før OL i Sør-Korea.

– Ja, nå går det slag i slag. Jeg blir en del på farten framover nå, sier skiløperen som skal representere Irland i de kommende mesterskapene.

Tidligere i sesongen var han på et lengre høydeopphold i Ramsau.

Nå skal han friske opp de røde blodlegemene med et kort opphold samme sted fra førstkommende onsdag. Uka deretter reiser han til Sveits, der han skal gå 15 km og skiathlon.

Han har trent mye de siste ukene, og forventet derfor ingen formtopp i NM. Derfor var han heller ikke veldig skuffet over at det bare ble 55. plass på hans siste distanse i NM.

– Nei, det ble litt som forventet dette, smiler han.

Svært skuffet

Smilte gjorde slett ikke Johan Hundseth. Sjelden har Kolvereid-løperen vært så skuffet etter et skirenn.

– Jeg er veldig skuffet. Jeg har sett fram til denne distansen så lenge, og så blir det soleklart det dårligste løpet jeg har gått i år, sier han og rister på hodet.

Han ble liggende lenge i målområdet rett etter innkomst. Både på grunn av at han var sliten og skuffet.

– Det var en kombinasjon av at jeg gikk helt i kjelleren, og så blir det noen og femtiendeplass. Det var ikke dette jeg hadde forestilt meg. Det verste er egentlig at jeg ga alt og er dødssliten, men så blir ikke resultatet bedre, sier han – tydelig oppgitt etter 54.-plassen.

En årsak til nedturen er at han ble syk rundt juletider.

– Det ble 14 dager uten trening. Jeg hadde likevel håpet at det skulle gå bra.

Lagkamerat Sindre Finne fant heller ingen grunn til å juble høyt etter 91.-plassen.

– Det gikk ikke kjempebra. Jeg stivnet litt for fort, men det gikk i alle fall bedre og bedre etter hvert, sier unggutten fra Kolvereid.