Illustrasjonsfoto. Foto: ANB arkiv

Vi pusser opp for over 50 milliarder

Vi bruker mer penger enn noen gang på å pusse opp hjemmene våre.
Publisert 06.07.2010 kl 09:23 Oppdatert 02.01.2011 kl 21:47

Tips en venn på e-post:Lokale meglere

– I 2010 brukte nordmenn over 50 milliarder kroner på oppussing. Det er historisk mye, sier Truls Vasvik i Prognosesenteret.

Ifølge analyseforetaket går omtrent 35 milliarder, eller 66 prosent, av oppussingspengene til nødvendige investeringer for å opprettholde verdien på boligene.

– Finanskrisen la en viss demper på folks kjøpelyst. I 2008 og 2009 gikk dermed oppussingstallene ned. Fallet var likevel ikke så stort som man hadde ventet, og dette skyldes nok hjemmets spesielle stilling i Norge, sier Vasvik.

Professor i sosiologi ved NTNU, Aksel Tjora, understreker at boligene våre ikke bare fungerer som investeringsobjekt eller oppholdssted. De forteller også litt om hvem vi er og hvordan vi vil fremstå for andre.

– Boligen blir en del av selvoppfattelsen vår. Dette er en av grunnene til at vi liker å invitere folk hjem. Vi elsker at venner og kjente kommenterer snedige løsninger eller fiffige fargevalg i hjemmet.

Ifølge statistikkene til nettverket Euroconstruct ligger nordmenn fortsatt på Europa-toppen i oppussing. Dette mener Tjora er både klimamessig, økonomisk og kulturelt betinget.

– Været bidrar til at vi tilbringer mye tid hjemme, og da vil vi jo gjerne ha det litt fint rundt oss. At vi har god råd i forhold til våre naboland, har mye å si for hvor mye penger vi bruker på å pusse opp. (ANB-NTB)

På forsiden nå


billettsalget starter fredag

Åge & Sambandet klar for Royal Albert Hall!

17. juni 2016 spiller Åge og Sambandet i Royal Albert Hall i London.

Her får bassist Roger nyheten

Roger Skaret spilte bass på låta "Langt igjæn te Royal Albert Hall". I dag ble han svært overrasket.

Ti pågrepet i narkorazzia

Politiet har beslaglagt over 90 gram marihuana.

NRK kutter ved distriktskontorene

Trøndelag hardt rammet