gedigne «legoklosser»: Her henger deler av den største enkeltjobben som Exact Productions AS har påtatt seg i år: Produksjon av oppdriftselementer for EMGS til en samlet verdi av tre millioner kroner. Bedriften har Alf Aage Alfsen (til venstre), Asgeir Fjell og Roy Løyning på lønningslista, i tillegg til Brit Eli Fjell som ikke var til stede da bildet ble tatt.

Maken til oppdrift!

Det startet som et hobbyprosjekt i garasjen. Nå flyter Exact Productions trygt videre – med solid oppdrift fra leveranser av elementer til offshorenæringa.
Mats Ivar Sandmo
Mats Ivar Sandmo Profil E-post
Publisert 09.10.2012 kl 19:00 Oppdatert 09.10.2012 kl 19:00

Tips en venn på e-post:

www.namdalsavisa.no Se alle stillinger (9)vekstbedrift: Asgeir Fjell er grunnlegger og daglig leder av Exact Productions AS på Sjøåsen, som er en av de nominerte i klassen Vekstprisen under konferansen.

SJØÅSEN: – Vi vokser oss større - sakte, men sikkert, sier Asgeir Fjell (42) og smiler i kontorstolen.

Han er stifter og daglig leder i et firma som kan vise til omsetningsvekst i samtlige år etter oppstarten i 2006 (omsetning og driftsresultat):2007: 83.000-43.000

2008: 908.000115.000

2009: 1.925.00-168.000

2010: 2.186.000 104.000

2011: 4.527.000 805.000Og trenden fortsetter også i 2012:

– Vi passerte fjorårets omsetning allerede i juni i år, opplyser Fjell.

Og fra den beskjedne oppstarten som hobby og enkeltmannsforetak i 2006, har Exact Productions i dag fire fulltids medarbeidere.

Dermed er bedriften, som holder til i de tidligere lokalene som huset Pelsberederiet på Sjøåsen – en verdig kandidat til Vekstprisen under konferansen Næring i Namdalen.

– Hadde vi kun basert vår virksomhet på oppdrift, hadde vi trolig vært konkurs i dag. Vi har valgt å skaffe oss flere bein å stå på, og det var helt nødvendig, forklarer Fjell som eier alle aksjene i suksessbedriften.

Han jobbet i et arkitektfirma i Namsos da han i 2006 påtok seg oppdraget med å lage sin første ordre med oppdriftselementer til undervannsverktøy for et Stavanger-firma.

Millionkontrakt med EMGS

Siden har dette vokst videre, og i dag leverer Exact oppdriftselementer til undersjøiske fartøy og installasjoner.

– Dette er etterspurt både i offshorebransen, av undervannstekniske nisjebedrifter som leverer til dykkerfirma, og etter hvert mer og mer i oppdrettsnæringa, forklarer Fjell.

Og årets desidert største oppdrag er det petroleumsgiganten EMGS som står bak.

– Vi fikk en forespørsel fra EMGS i fjor høst om å lage en prøveproduksjon av ti elementer i konkurranse med to andre firma – ett i Bergen og ett i England. EMGS-sjefene var tydeligvis fornøyd med vårt produkt, og valgte oss som leverandør. I februar fikk vi ei bestilling på 70 elementer til en verdi på mellom to og tre millioner kroner – den største enkeltjobben vi har hatt. Spesielt tilfredsstillende er det å vinne oppdrag i konkurranse med produsenter i for eksempel England, og at denne verdiskapningen kan skje på Sjøåsen, mener Fjell.

I produksjonshallen henger de gule oppdriftselementene på rekke og rad, ferdige til levering.

– De produseres av mikroskopiske glasskuler og epoxy. Elementene beregnes ut fra egenvekt og rating. Disse er spesiallaget manuelt for EMGS, og det tar mellom 20 og 30 timer å lage hver enkelt. Vi prøver å ligge i forkant med gode og solide løsninger som ikke konkurrentene benytter, og leveringstid er også viktig, sier Fjell.

Leverte til Rock City

I fjor var innredninger til Rock City Namsos bedriftens største enkeltordre.

– Vi laget alt av spesialmøbler til opplevelsessenteret. En morsom, men utfordrende oppgave – ikke minst tidsmessig, innrømmer den daglige lederen.

Men de kom i mål og fikk levert alt innen den magiske datoen 11.11.11.

I tillegg til oppdriftselementer og finsnekring, besitter Exact også meget god kompetanse på trappeproduksjon.

– Vi kjøpte maskinene fra Bergsmo snekkerverksted da de la ned. Vi mottar bestillinger på trapper og innredninger både fra privatpersoner og byggefirma, opplyser Fjell som er positiv til næringskonferansen.

– Et godt tiltak. Det er kjekt å se hva som rører seg i næringslivet, synes Asgeir Fjell.

På forsiden nå


...

Sjåfør fratatt lappen

To til sykehus

...

«Alle» vil ha denne til jul

Har du hørt om den nye farsotten blant ungdommen?

...

Millionstøtte til Skogmo

Får midler til nasjonal satsing