Gå til sidens hovedinnhold

15 nye smittetilfeller i Nærøysund

Nærøysund kommune melder i dag at det er registrert 15 nye smittetilfeller de siste dagene.

NÆRØYSUND: I løpet av tirsdag kom resultatet fra PCR-prøver som ble tatt i løpet av helgen og mandag i Nærøysund. 15 av dem var positive.

– Det er avklart at alle testene som ble tatt i forbindelse med påvist smitte hos beboer på Rørvik sykestue er negative. Samtidig har en ansatt på en annen avdeling ved sykestua fått påvist smitte. Det gjennomføres testing på denne avdelinga, skriver kommunen i en oppdatering om smittesituasjonen.

De opplyser at det ikke er noen sammenheng mellom smitten som ble meldt før helgen på en beboer og smitten som nå er påvist hos en ansatt på en annen avdeling. Siden begge er kjente nærkontakter med ulik smittekilde er det dermed ikke snakk om et smitteutbrudd ved Rørvik sykestue.

– Alle ansatte og beboere er testet med hurtigtester i forbindelse med det siste smittetilfellet. Så langt er det ikke påvist flere smittede.

Rørvik sykestue er igjen åpen for besøk, men alle som skal på besøk bes om å ta kontakt på forhånd, og det oppfordres til at besøket gjøres på rommene. Personer som er definert som nærkontakter til smittede bes også om å utsette besøket til smittestatus av avklart.

Kommunen opplyser også at alle beboerne på kommunens sykeheimer som har takket ja til en tredje dose koronavaksine har fått denne. Det samme gjelder også for en stor del av personalet.

Kommentarer til denne saken