NAMSOS: Det ble registrert 88 flere smittede forrige uke enn uka før, selv om smittetallene gikk noe ned mot slutten av uka. Av de smittede har under ti prosent ukjent smitteveg.

Nye smittede på Namsos helsehus

To beboere på en avdeling på Namsos helsehus testet søndag positivt på hurtigtest. Dette er en annen avdeling enn den som opplevde smitte tidligere i januar.

De øvrige beboerne og ansatte på avdelinga testet søndag negativt og vil bli testet på nytt mandag.

Namsos helsehus har kontaktet pårørende og ansatte med informasjon om situasjonen. Det er innført økte smitteverntiltak og den berørte avdelingen er nå stengt for besøkende.

– Vi har oversikt over smittesituasjonen på Namsos helsehus. Bemanningsmessig går det så langt bra, men det er klart det er krevende å stå i en slik smittesituasjon over tid, sier Gørhill Skogseth Andreassen, kommunalsjef for Helse og velferd.

Totalt ble elleve beboere og ansatte ved helseinstitusjoner i kommunen meldt smittet sist uke.

Mer massetesting på skolene

83 barn og ansatte ved skoler og barnehager ble registrert som smittet sist uke.

Namsos kommune har bestemt at det heretter skal gjennomføres massetesting to ganger i uka på skoler som opplever smitteutbrudd.

– På skolene som opplevde smitteutbrudd sist uke skal det massetestes onsdag og fredag denne uka. Massetestinga kommer i tillegg til testregimene som allerede er innført for klasser med smitte. Skolene vil informere foresatte nærmere om massetestinga, opplyser kommunen.