OVERHALLA: Brannoperatør Jon Erik Seierstad fortalte til Trønder-Avisa klokka 16.20 at det var snakk om en syrelekkasje.

– En personbil, som hadde kofasil på tilhengeren, fikk bråstopp, og da har denne syren skvulpet over. Brannvesenet er på stedet nå og prøver å fjerne restene av dette, sier Seierstad.

En halvtime senere, forteller Seierstad at rundt 200 liter kofasil har rent ut på vegen – men at ingenting har havnet i elva. Kofasil brukes som tilsetning i rundballer og inneholder natriumbenzoat. Det er et vanlig konserveringsmiddel i matvarer, og omtales da ofte som benzosyre, men det er ikke etsende eller farlig.

– Vi har spylet og ordnet opp. Vi er i ferd med å forlate stedet, sier Seierstad til NA.

Operasjonsleder Ellen Maria Brende i politiet forteller til Trønder-Avisa at politiet var på tur til stedet med tanke på at det kunne være snakk om brudd på forurensningsloven. Oppdraget ble imidlertid avbrutt.

– Før vi kom fram ble det klart at ingenting hadde havnet i vannet, at brannvesenet rykket opp på stedet og at det ikke var fare for forurensning. Derfor avbrøt vi oppdraget, sier hun.