Gå til sidens hovedinnhold

200 liter Kofasil rant ut på Bjøra bru

Overhalla brannvesen har rykket ut etter melding om akutt forurensning på Bjøra bru. De har nå spylet og ordnet opp på stedet.

OVERHALLA: Brannoperatør Jon Erik Seierstad fortalte til Trønder-Avisa klokka 16.20 at det var snakk om en syrelekkasje.

– En personbil, som hadde kofasil på tilhengeren, fikk bråstopp, og da har denne syren skvulpet over. Brannvesenet er på stedet nå og prøver å fjerne restene av dette, sier Seierstad.

En halvtime senere, forteller Seierstad at rundt 200 liter kofasil har rent ut på vegen – men at ingenting har havnet i elva. Kofasil brukes som tilsetning i rundballer og inneholder natriumbenzoat. Det er et vanlig konserveringsmiddel i matvarer, og omtales da ofte som benzosyre, men det er ikke etsende eller farlig.

– Vi har spylet og ordnet opp. Vi er i ferd med å forlate stedet, sier Seierstad til NA.

Operasjonsleder Ellen Maria Brende i politiet forteller til Trønder-Avisa at politiet var på tur til stedet med tanke på at det kunne være snakk om brudd på forurensningsloven. Oppdraget ble imidlertid avbrutt.

– Før vi kom fram ble det klart at ingenting hadde havnet i vannet, at brannvesenet rykket opp på stedet og at det ikke var fare for forurensning. Derfor avbrøt vi oppdraget, sier hun.

Kommentarer til denne saken