RØRVIK: Søndag meldte Nærøysund kommune på egne nettsider at de i løpet av forrige uke har påvist 16 nye tilfeller av koronasmitte. Onsdag opplyser kommuneoverlege Moshövel at de nå har til sammen 29 smittede.

– Etter min regning og oversikt er nå 29 personer koronasmittet i kommunen i dette utbruddet. Vi hadde 21 tilfeller i forrige uke, og åtte så langt denne uka, sier kommuneoverlegen til NA.

Nærøysund kommune skriver i en pressemelding onsdag at alle de positive testene er bekreftelse av positive hurtigtester fra helgen, og et husstandsmedlem som ikke var på skole.

– Flere vil blir testet de neste dagene. Vi regner med at det kommer flere positive tester, opplyser kommuneoverlegen videre.

Kommunen opplyser også at smittetilfellene henger sammen med det pågående smitteutbrudd som startet ved Nærøysundet skole:

– Det er ikke nødvendigvis de som går i klassene som er smitta, men også de i deres husstander, sier Moshövel.

– Har dere kontroll på utbruddet?

– Det er vanskelig å ha kontroll over ting man ikke vet, men det ser i alle fall ut til å være en lokalisert smitte.

– Vi oppfordrer folk til å holde seg heim når de er syke, og være flink til å teste seg. Man vet ikke hvor smitten er, og vi ser at det store flertallet av smittede er barn i så ung alder at de ikke er vaksinert, avslutter Moshövel.