RØRVIK: Det er tatt flere runder med tester som følge av at det ble oppdaget smitte hos en beboer og en ansatt ved Rørvik sykestue, men ingen av disse testene har vært positive. Det opplyser Nærøysund kommune mandag formiddag.

– Det skal testes én runde til ved avdelinga i andre etasje av Rørvik sykestue på mandag, skriver kommunen, som legger til at det fortsatt har vært noe smitte tilknyttet utbruddet ved Nærøysundet skole, både hos elever og husstandsmedlemmer.

Vaksinering som planlagt

Samtidig går arbeidet med vaksinering med tredje dose av de over 65 år, samt helsepersonell, som planlagt.

Knapt over 65 prosent av de som er over 85 år, samt de som er mellom 65 og 74 har fått tredje dose. Over 75 prosent av de mellom 75 og 84 har fått sin tredje vaksinedose.

– Dropp-inn-vaksinering har blitt godt mottatt, og mange har benyttet seg av dette, skriver kommunen, som legger til at dropp-inn videreføres de neste tre ukene, og at siste mulighet vil være 16. desember.

Over 300 tilfeller

Oppdaterte tall viser at det totalt har vært påvist 314 tilfeller av koronasmitte i Nærøysund, noe som er nærmere halvparten av alle tilfellene i namdalskommunene.

Til sammen har 667 personer hatt korona i kommunene Bindal, Namsos, Lierne, Røyrvik, Namsskogan, Grong, Høylandet, Overhalla, Flatanger, Leka og Nærøysund.

Til sammenlikning har det vært 177 påviste tilfeller i Namsos.