Du skal ha god tid og mye plass for å kunne beskrive alt Baadsvik har involvert seg i og opplevd gjennom årene. Mange husker han som mangeårig politimann ved Namdal politikammer, hvor han fikk fast stilling i 1975 etter to års midlertidig ansettelse.

Fram til han avsluttet yrkeskarrieren hos Politimesteren i Nord-Trøndelag i 2004, i en alder av 57 år, hadde Baadsvik også rukket å tjenestegjøre utenlands ved flere anledninger.

I 1988 og 1989 brukte han somrene som narkotika-attache ved den norske ambassaden i Islamabad, Pakistan. Ni år senere var han på et tre måneder langt oppdrag som observatør og kontingentleder for norsk politi i Hebron, før han i 2000 var i Kosovo som internasjonal valgobservatør på vegne av Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa (OSCE).

For å kunne få slike oppdrag, og ikke minst løse dem til alles tilfredshet, kom Pers allsidige utdannelse og erfaring til nytte. Koblet med et varmt smil, gode samtaleevner og rikelig sosial intelligens ble bangsundingen en ettertraktet medarbeider.

Disse egenskapene har også kommet godt med når Per opp gjennom åra har engasjert seg i ulike verv og foreninger både lokalt og nasjonalt. Når du har gjennomført kurs i både konfliktløsing, ledelse, samspill og teamarbeid - og har et brennende engasjement for samfunnet generelt - blir du fort et naturlig valg når tillitsverv skal bekles.

Og så hjelper det selvfølgelig å ha ei fantastisk kone ved sin side, som alltid sa ja når Per spekulerte på om han kunne si ja til de mange forespørslene. Halfrid har vært en uvurderlig støtte for dagens jubilant.

I tillegg til lederverv og oppgaver som tillitsvalgt innad i politiet, har Baadsvik opp gjennom årene også bidratt som medlem i utallige lag og foreninger. Lista over verv inkluderer også flere perioder i kommunestyret i Namsos, og Baadsvik var også fast medlem i Namsos formannskap for Arbeiderpartiet i perioden 1991 - 1995.

Fortsatt opprettholder den spreke jubilanten sitt samfunnsengasjement, som medlem av eldrerådet i Namsos, styreleder i Klinga og Bangsund Arbeiderlag og styremedlem i Namsos kunstforening.

75-årsdagen markeres sammen med den nærmeste familien – hvor det trolig vil vanke mange gode historier og mye latter rundt bordet. Det blir fort det når Per Olav Baadsvik er i sentrum.

Vi gratulerer så mye med dagen!