Gå til sidens hovedinnhold

90-åring nektet å godta bot etter ulykke – må møte i retten

90-åringen rakk ikke å stoppe bilen i E6-krysset i tide – og smalt inn i et annet kjøretøy bakfra. Nå må den eldre sjåføren møte i retten.

NAMSOS: I slutten av juni i fjor holdt han for høy hastighet inn mot Gartlandskrysset på E6 i Grong, og ble for sent oppmerksom på at personbilen foran ham hadde stanset på grunn av møtende trafikk på E6. Det resulterte i at han kjørte inn i bilen bakfra, slik at det oppsto store materielle skader på begge kjøretøy.

For overtredelsen av vegtrafikkloven ble mannen ilagt en bot til statskassen på 7.000 kroner.

Men den eldre sjåføren godtok ikke forelegget, og saken ble deretter oversendt til domstolen for pådømmelse. Samtidig bortfalt strafferabatten.

I Namdal tingrett 24. september vil det bli lagt ned påstand om bot på 8.400 kroner, eller fengsel i 17 dager om boten ikke betales.

Det vil i tillegg bli krevd saksomkostninger til det offentlige.

Forholdet gjør at han mistet førerkortet i fire måneder, regnet fra dagen ulykka skjedde.

Etter det første forelegget ble han pålagt å ta delvis ny førerprøve, for å få tilbake førerkortet.

– Dette fordi politiet mener det foreligger særlige grunner som tilsier at ny førerprøve er påkrevd for å sikre at han er tilstrekkelig skikket til å føre bil. Det er i vurderinga lagt vekt på den høye alderen, sammenholdt med de konkrete omstendighetene ved trafikkuhellet, heter det i siktelsen som er undertegnet av politiadvokat Sunniva Tronvoll.

Kommentarer til denne saken