Gå til sidens hovedinnhold

Å bevare samfunnshuset er smart for samfunnsutviklinga i Namsos

Norge og resten av FNs medlemsland vedtok 17 bærekraftsmål for litt over fem år siden.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Bærekraftsmålene ser miljø, økonomi og sosial utvikling i sammenheng, og er verdens felles arbeidsplan for å utrydde fattigdom, bekjempe ulikhet og stoppe klimaendringene innen 2030.

Et kulturminne somsamfunnshuset i Namsos er en viktig ressurs i klima- og miljøarbeidet. Gjenbruk og transformasjon er gode tiltak som reduserer klimabelastningene sammenlignet med nybygg. Å bevare samfunnshuset er klimasmart.

Et kulturminne som samfunnshuset er allerede bygget. Det er alltid en god løsning å bruke og gjenbruke det vi har, og bra for innbyggernes felles lommebok; bykassa til Namsos kommune. Å bevare samfunnshuseter økonomisk smart.

Et kulturminne som samfunnshuset er med og bygger identitet for innbyggerne. Samfunnshuset kan bidra til å lage et godt lokalsamfunn. Å bevare samfunnshuset er sosialt smart.

Fortida gjør framtida rikere. Den fysiske kulturarven gir oss ny kunnskap gjennom opplevelser og bruk. Samfunnshuset er en kulturarv som er viktig for samfunnsutviklinga i Namsos. La samfunnshuset stå.La samfunnshuset bli en fysisk kunnskapsbærer på hva Namsos har vært og en grunnmur for hva byen kan bli i framtida.

Kommentarer til denne saken