BANGSUND: – Vi gleder oss til å spille for publikum igjen. Korpsmusikk er jo helt klart best live, mener dirigent i Bangsund hornnmusikklag, Arve Dahl.

Søndag 5. desember er det klart for årets adventskonsert i Klinga kirke. Korpskonserten som i mer enn ti år har satt folk i førjulsstemning ble flyttet fra kirka til internett i fjor på grunn av pandemien.

– Vi krysser alle fingrene for at årets konsert kan gå som planlagt, sier han.

– Hva få vi høre?

– Det blir en tradisjonell julekonsert, med det vi kan kalle en litt moderne vri. Vi har også med oss gjester og solister som skal bidra til å skape god førjulsstemning, sier leder i hornmusikklaget Turid Dahl.

– Hvem er gjestene?

– Namdal blandakor med dirigent Toril Olsen Rønning kommer, og hvis noen stusser på navnet, så er det koret Cygnus som har byttet navn. Vi har også vært så heldige å få med oss sangsolist Marit Synnøve Homstad (24), Hun er opprinnelig fra Overhalla, men har flyttet til Bangsund. Hun er sykepleier i dag, men har bakgrunn fra musikklinja hvor hun hadde sang som fordypning fag, forteller hun.

I tillegg skal både Inger NIna Strømsvåg og Richard Raaen være solister under konserten.

Bangsund hornmusikklag blåste sine første toner i 1906, og korpset kan i år feire 115 år i musikkens tjeneste.

Den opprinnelige planen var å få med Arve Tellefsen under årets konsert, og det meste var klappet og klart, men så måtte Tellefsen avlyse konsertrekka si utover høsten på grunn av sykdom.

– Vi håper derfor at den muligheten byr seg igjen ved en senere anledning, sier dirigent Dahl.

Det er ikke forhåndssalg av billetter, så har du lyst til å høre så er bare å møte opp i Klinga kirke 2. søndag i advent.