Gå til sidens hovedinnhold

Åge-billetter borte på minutter

Kun syv minutter tok det fra billettsalget åpnet fredag til alle de 5.000 billettene til Åge Aleksandersens gratiskonsert i Trondheim var borte.

(Nidaros) Etter halvannet år med nedstenging går Trondheim i gang med en treukers lang gjenåpningsfest neste helg hvor første mann er ut er Åge Aleksandersen og sambandet med gratiskonsert på Torvet.

Fredag klokken 12.30 åpnet billettsalget hvor hver kjøper kunne sikre seg fire billetter. Etter kun syv minutter var alle billettene revet bort.

– Vi vet at Åge har en stor følgerskare og håpet jo at mange hadde lyst å komme på gratiskonsert. Men at det kun skulle ta syv minutter er jo kjempeartig, sier kommunikasjonssjef Eirin Sørensen Røkke i Sparebank 1 SMN.

Hun tror mange trøndere gleder seg til å endelig kunne samles igjen til en kulturopplevelse.

– Åge er en folkekjær artist som mange har et godt forhold til. Det er mange har et nært forhold til mange av sangene hans og mange føle på den tilknytninga han har til Trondheim og Trøndelag.

Det var Aleksandersen selv som tok kontakt med banken og sa at han ønsket å være med på gjenåpningsfesten.

– Det var jo selvfølgelig veldig bra. Det er ingen som er bedre egnet til å gjenåpne Trondheim enn Åge Aleksandersen.

I første omgang har de arrangementsansvarlige satt et tak på 5.000 personer for å kunne gjennomføre en forsvarlig konsert.

– Det er første gang det arrangeres noe i dette formatet siden det nye Torvet åpnet og vi satte et tall som alle er komfortabel med, sier Sørensen Røkke.

– Men vi skal neste uke i møte med blant annet politiet og brannvesenet og vil vurdere om vi har mulighet til å utvide, tilføyer hun.

Gratiskonserten avholdes søndag 10. oktober og er gratis for alle, men både musikere og andre i produksjonen får honorar.

Banken skal bruke rundt 20 millioner på den flere uker lange gjenåpningsfesten. I tillegg til gratiskonsert på Torget skal det blant annet også avholdes takkekonsert for de som har jobbet under pandemien og arrangeres familiedag på Lerkendal.

Les også

Trønderrockerne håvet inn millionstøtte under pandemien

Les også

Åge Aleksandersen måtte avlyse alle planer i fjor. Da tok han et drastisk grep: – Når en dør lukkes, åpner det seg mange andre

Kommentarer til denne saken