Det var uendelig trist og uventet å få meldingen om at Åge Jakobsen døde like før helga. En fotballens gentleman har gått ut av tiden. En gentleman både på og utenfor banen i hele sitt liv.

Jeg møtte Åge første gang som ung sportsjournalist hjemme hos han og Wenche i Einar Solstads vei i Steinkjer for å lage reportasje etter den forferdelige kneskaden i u-landskampen i Danmark. Jeg var sommervikar i Arbeider-Avisa og kollega Knut Holberg i T-A var til stede samtidig. Åge tok det hele man stoisk ro, og hadde vel den gang et håp om å få spille fotball igjen.

Da jeg noen år senere kom til Namsos ble jeg kjent med navnet «Liss-Åge». Fotballkarene i Namsos ble andektig når de snakket om «Liss-Åge», unggutten som var flasket opp i NIL Fotball og som valgte å prøve lykken hos storebror SI&FK. Navnet kom av at man allerede hadde en Åge i klubben, spilleren og treneren Åge Waagan. Han fortalte meg senere at da «Liss-Åge» som junior ble med på A-lagets treninger søkte han alltid å måle seg med de som var fysisk kraftigere og større.

Det satt langt inne for mange namsosinger å dra på Guldbergaunet på fotballkamp, men med «Liss-Åge» på laget hadde de en god grunn. Det er ingen overdrivelse å si at det var mange titalls biler som dro fra Namsos til Steinkjer for å se distriktets storhet, SI&FK, med en ung namsosing på laget.

Åge fikk dessverre en altfor kort spillerkarriere i SI&FK på grunn av den alvorlige skaden. Han og familien valgte å bli i Steinkjer. Og han ble i Steinkjer Fotballklubb som en meget godt likt trener og leder. Ikke minst huskes hans innsats som juniortrener da laget gjorde en flott innsats i juniorcupen.

Åge Jakobsen var en lun og flott fyr som det var en stor glede å bli kjent med. Han er liksom en jeg «alltid» har kjent i Steinkjer og da jeg flyttet til byen i 2001 var han en av de første som gratulerte meg med ny jobb.

Åge Jakobsen var en gentleman i ordets egentlig forstand både på og utenfor fotballbanen.

Mine tanker går til Wenche, Finn Åge og Pål og resten av familien.

Jeg lyser fred over Åge sitt gode minne.