NAMSOS: En mann i 20-åra ble i to-tiden i natt innbrakt til arresten etter at han dukket opp i sentrum av Namsos, da han tidligere på kvelden hadde blitt bortvist fra sentrum.

– Han ville ikke høre etter politiet, hadde vært aggressiv på byen og fikk muligheten til å forlate sentrum. Han vil bli anmeldt for forulemping av tjenestemann, forteller operasjonsleder i Trøndelag politidistrikt Svein Erik Wagnild, og legger til at mannen hadde vært ufin verbalt mot politipatruljen.

Mannen ble senere på natta dimittert fra arresten og sendt hjem.

Tidligere på natta hadde nok en mann i 20-åra i Namsos blitt bortvist fra sentrum.

– Det var en full og utidig kar på et utested i Namsos som nektet å forlate stedet. Han fikk et pålegg om å forlate sentrum, og vil bli anmeldt for forulemping av tjenestemann.

Les også: Slutt på Høylandet Auto som Peugeot-forhandler – Marius og Nord-Auto overtar, og får flere nye bilmerker

23.15 i går kveld fik politiet inn en melding fra en kvinne som meldte at bilen hennes hadde blitt utsatt for skadeverk i området rundt Storsenteret.

– Hun tok kontakt med politiet om det, og vil anmelde forholdet selv, så får vi etter hvert undersøke videoovervåking og videre.

Ellers forteller Wagnild at det generelt har vært en natt fylt med fyll og spetakkel, men at det i Namdalen har vært roligere enn andre steder. Torsdag morgen publiserte også politiet et dikt på Twitter for å oppsummere 17. mai feiringa:

Været i dag

Det blir relativt fint vær denne torsdagen med oppholdsvær og temperaturer mellom 7 til 12 grader de fleste steder. Her er dagens tekstvarsel fra meteorologen:

Skiftende bris, på kysten periodevis sørvest frisk bris. Enkelte regnbyger, fra torsdag formiddag delvis skyet eller lettskyet, stort sett oppholdsvær.

Les også: Innstilles til toppverv: – Litt overrasket av å bli spurt, men jeg gleder meg virkelig!

Hos NA nå

Klompen FK tok initiativ til å samle inn ting nyankomne flyktninger på Bjørum i Namsos trengte. De inviterte også ungene til å bli med og spille fotball i klubben. Initiativet ble godt tatt imot.

Victoria Ngaiza Finnvik (18) bærer Namdalsbunaden sin med stolthet, men har flere ganger opplevd å få kommentarer fra folk som er imot at folk med flerkulturell bakgrunn, som henne selv, skal bruke bunad.

Turgåere på Svartfjellet i Namsos fikk seg i år et uvanlig syn da Siv Solum Buvik, Lise Wennevik, Hanne Flaat og Anne Marie «Maje» Aagård veivet med det norske flagget på toppen av fjellet på 17. mai i år.

Denne tradisjonen vil ikke venninnene bryte, uansett form og vær: – Dette må vi alltid gjøre på 17. mai

Andre nyheter

En mann i 20-årene er drept og to andre menn i 20-årene er såret etter en skyteepisode på et gatekjøkken i bydelen Rågsved sør i Stockholm i natt, melder Sveriges Radio.

Fem personer er pågrepet. Hendelsen etterforskes som drap og drapsforsøk.

Politiet fikk melding om skytinga like etter midnatt.

Det skriver NRK på sine sider.

Til sammen er ti personer – både barn og voksne – er fraktet til Stavanger universitetssykehus etter å ha overnattet i samme telt.

Det sier operasjonsleder i Sør-Vest politidistrikt Victor Fenne-Jensen til VG.

– Tre av de involverte har symptomer på alvorlig kullosforgiftning, sier han, og legger til at det er snakk om tre voksne personer.

Både ambulanse, luftambulanse, brannvesen og politi ble sendt til stedet etter at meldinga om hendelsen kom klokka 03.18 natt til torsdag.

Ved Stavanger universitetssykehus skal det blant annet tas prøver for å fastslå at det er snakk om kullosforgiftning, slik politiet mistenker.

– Det har vært en aktiv kullgrill som har stått midt inne i teltet, forklarer operasjonslederen.

Den antatte Wagner-avhopperen Andrej Medvedev ønsker å reise tilbake til Russland. Det sier 26-åringen i videoer lagt ut på YouTube.

26-åringen sier i en video at han føler seg som «en slags gutt i et stort spill» og det ønsker han ikke lenger å være en del av.

– Nylig har jeg bestemt meg for at jeg er klar til å reise tilbake til den russiske føderasjonen. Jeg har kontaktet den russiske ambassaden i Oslo for å få hjelp, sier Medvedev i en av fem korte videoer. Han la til at dette var en beslutning han hadde tatt på egen hånd.

Medvedev har fortalt at han ble jaget av russiske grensesoldater da han krysset grensa til Norge.

Det skriver NTB.