Alle hurtigtestene til elever og ansatte som ble satt i karantene torsdag er negative

NEGATIVE TESTER: Etter smitteutbruddet i Namsos, er alle hurtigtestene til elever og ansatte som ble satt i karantene torsdag er negative.

NEGATIVE TESTER: Etter smitteutbruddet i Namsos, er alle hurtigtestene til elever og ansatte som ble satt i karantene torsdag er negative. Foto:

Etter smitteutbruddet i Namsos, er alle hurtigtestene til elever og ansatte som ble satt i karantene torsdag er negative.

DEL

NAMSOS: Kommunen har lørdag to nye tilfeller av koronasmitte. Smittesporing er avsluttet og det er ingen nærkontakter.

Begge smittetilfellene er nærkontakter til smittet i en annen kommune og har vært i hjemmekarantene før testing ble gjennomført. Dette betyr at de ikke har vært på jobb i smitteførende periode, opplyser Namsos kommune.

Smittetilfellene har dermed ingen sammenheng med det pågående smitteutbruddet i et innvandrermiljø i kommunen.

Alle hurtigtester negative

Det ble lørdag gjennomført testing av elever og lærere som ble satt i karantene torsdag 7. januar. Totalt ble det gjennomført 90 tester og alle er negative. Alle vil bli testet på nytt førstkommende onsdag.

– Dette er som forventet, men samtidig veldig gode nyheter, sier kommuneoverlege Anita Carlson.

– Vi mener vi har fått god oversikt over smitteutbruddet. Selv om antall smittede kan virke veldig høyt, må vi huske at det dreier seg om flere familier med mellom tre og ni personer, sier hun.

SKRYT: Namsos-ordfører Arnhild Holstad berømmer alle ansatte som har stått på de siste dagene.

SKRYT: Namsos-ordfører Arnhild Holstad berømmer alle ansatte som har stått på de siste dagene. Foto:

Skryt fra ordføreren – men oppfordrer til en ting

– Jeg vil berømme alle ansatte som virkelig gjør det de kan for at vi skal kunne gjennomføre smittesporing, hurtigtesting, ordinær testing og vaksinering samtidig, sier ordfører Arnhild Holstad.

– Vi gjør alt vi kan for at ventetida til testing skal bli så kort som mulig. I tillegg tester vi alle definerte nærkontakter utenom det vanlige bestillingssystemet.

– Det er likevel veldig viktig at de som har bestilt testtime og ikke skal benytte den, avbestiller. Vi har de siste dagene dessverre sett at mange ikke møter. Det blir dagens oppfordring: Husk å avbestille – da gir du noen andre sjansen til å teste seg. Vi må teste så mange vi kan for å forebygge best mulig, sier ordfører Holstad.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken