Gå til sidens hovedinnhold

– Alltid verdifullt å synliggjøre utfordringer

Mandag fikk Ap-ordførere i Namdalen et møte med representanter fra transport- og kommunikasjonskomiteen på Stortinget.

NAMSOS: Stortingspolitikerne Sverre Myrli og Kirsti Leirtrø fra Arbeiderpartiet var mandag på besøk i Namsos.

Der møtte de ordførerne Stian Brekkvassmo (Namsskogan), Amund Hellesø (Nærøysund), Bente Estil (Lierne) og Arnhild Holstad (Namsos), samt Osen-ordfører John Einar Høvik, som er leder i samferdselskomiteen i Namdal regionråd.

Møtet fant sted på kommunehuset i Namsos, og naturlig nok sto samferdsel på agendaen.

Veg, fly og jernbane

– Det er alltid verdifullt å synliggjøre de utfordringer vi har i Namdalen, og vise de som sitter på Stortinget hele bildet av vårt distrikt. Dette har også vært en prioritering fra Namdal regionråd over flere år, sier Stian Brekkvassmo.

På møtet ble stortingspolitikerne presentert samferdselsplanen for Namdalen – alt fra E6, fylkesveger og «laksevegen» til jernbane, godstransport, hurtigbåt, flyforbindelse og helikopter-landingsplass ved Sykehuset Namsos.

– Inntrykket mitt var at de var godt forberedt og informert. Blant annet snakket vi en del om bru til Jøa. Selv om ikke det står på planen akkurat nå, blir det en viktig sak for Namsos kommune i tida som kommer.

Han synes møtet var nyttig og har forventninger om at stortingspolitikerne tar med seg innspillene videre.

– For oss er det viktig å spille inn de sakene vi synes er mest nødvendige, før de tar det videre til Stortinget, sier han.

– Viktig med sterke stemmer i distriktene

Brekkvassmo sier det er nødvendig at lokalpolitikerne står samlet om saker, på tvers av partigrensene, om regionen skal få betydelig gjennomslag nasjonalt.

– Det er kjempeviktig med sterke ordførerstemmer ute i distriktene, og at alle partier synliggjør sine behov og jobber opp mot «sine» på Stortinget – for at vi skal få gjennomslag. Det handler om å bygge tillit og la dem bli glad i Namdalen, sier Brekkvassmo.

Kommentarer til denne saken