Gå til sidens hovedinnhold

Ambulansekrøll, kutt i busstilbud og solid overskudd i Namsos – her er mandagen oppsummert i NA

Ambulansekrøll på Kolvereid

På Kolvereid står et splitter nytt ambulansemottak klart til bruk. Det er bare ett problem – ambulansene kommer ikke inn.

Nå har man måttet finne midlertidige løsninger for at dagens ambulanser kan bruke det nye mottaket.

Ambulansemottaket er bygd for å minimere innsyn, og for at pasientene skal slippe å bli tatt ut i snø og regn. Så tanken er god, og det er kjærkomment at bygget kommer. Men det er veldig spesielt at bilene ikke passer.

Stein Bakken, Frp

Flytter finalene fra Høylandet

På grunn av usikkerheten rundt koronasituasjonen blir årets NM i Revy lagt til Trondheim i november.

Det vil likevel bli et mindre arrangement på Høylandet i sommer, og i 2023 skal revy-NM igjen vende tilbake.

Sjela til Norsk Revyfestival er på Høylandet, og det er her festivalen hører til. Vi må ta grep nå i år, og så er vi tilbake i vanlig gjenge i 2023.

Ina Dahl, daglig leder Norsk Revy

Solid overskudd i den nye storkommunen

Det er nå et drøyt år siden tre kommuner ble til én, og regnskapet for 2020 gir grunn til å juble for Namsos kommune.

Regnskapet er ikke levert eller revidert enda, så resultatet har visse forbehold. Likevel er det klart at mindreforbruket på samtlige tjenesteområder er på 27 millioner kroner.

Selv om det er et godt resultat for 2020, kan ikke framtidig drift basere seg på store utbetalinger fra havbruksfond eller ekstraordinære tiltakspakker. For å møte befolkningsendringene vi vet kommer, må det fortsatt jobbes aktivt for å tilpasse oss et bærekraftig driftsnivå.

Jostein Grimstad, kommunedirektør i Namsos kommune

Kan miste busstilbudet

I AtB sitt forslag til nye rutetilbud er linje 608, som går på strekninga Fossbrenna – Saghaugen – Spillum, foreslått nedlagt fra høsten.

At ruta i Namdalens største boligfelt står i fare for å forsvinne får mange til å reagere.

Jeg bruker ikke bybussen veldig mye. Men de gangene mannen min ikke har anledning til å kjøre meg, er det fint å ha muligheten til å velge buss.

Ma Emmelaine Sande

Maren Emilie deltar i «The Voice»

Fredag skal Maren Emilie Kløven Lein (19) fra Flatanger opptre i «The Voice» – selv om hun egentlig hadde bestemt seg for aldri å delta i et talentprogram.

Årsaken til at hun endret mening da hun ble spurt, var utsettelse av plateutgivelse og avlyste opptredener som følge av koronapandemien. Hun angrer ikke på at hun takket ja til å bli med, men innrømmer at hun ble nervøs.

Det var skikkelig skummelt. Jeg har aldri opplevd å bli satt ut så mye som jeg ble, og måtte ta meg sammen for å samle meg selv.

Maren Emilie Kløven Lein

Kommentarer til denne saken