GRAVVIK: Før nasjonaldagen ba NA om å få tilsendt video av høydepunktene fra feiringa av 17. mai i Namdalen! Det fikk vi – i drøssevis. De som sendte inn video ble også med i konkurransen om å vinne 10.000 kroner, som du som lag eller forening kan vinne.

Og nå har NA-leserne kåret en vinner av 17. mai-konkurransen – og med nesten 1.000 stemmer, ble det Anna Jenssen Finseth (4) som synger nasjonalsangen som ble stemt fram som vinneren.

Feiret på tradisjonelt vis

Det var noe mamma Janne Grande Jenssen syntes var svært artig – og vet nøyaktig hva pengene skal gå til.

– 4-åringen har selv vært med og bestemt at pengene skal gå til FAU (Foreldrerådets arbeidsutvalg) på Gravvik oppvekstsenter. Det synes vi er et greit formål, og de er veldig flinke i FAU på Gravvik til å ha dugnader og få til noe, forteller hun.

Her kan du se alle videoen som var med i avstemminga: Hvem vinner 10.000 kroner fra NA? Det bestemmer du: Stem fram den beste 17. mai-videoen her

For familien på Gravvik, ble nasjonaldagen feiret på tradisjonelt vis.

– Vi startet dagen ved Breidablik – forsamlingshuset på Gravvik – der vi gikk i tog til kirka. Og så var det en gammel buss som skysset oss tilbake til forsamlingshuset der det ble pølser, is og tradisjonelle leker, sier Jenssen.

Bildeserie

Se bildene av alle i folketoget i Namsos

Konsert etter is-spisinga

Etter å ha feiret dagen på Breidablikk, gikk turen heim, der fire år gamle Anna bestemte seg for å holde konsert.

– Videoen ble tatt litt på sparket, for Anna hadde en konsert med mange sanger i forkant av nasjonalsangen. Da hun skulle synge den, bestemte vi oss for å filme. Hun har jo øvd veldig mye i barnehagen, så hun kan nasjonalsangen bedre enn mora, smiler Janne Grande Jenssen som sammen med dattera Anna (4) ble årets vinner av NAs 17. mai-konkurranse.

Bildeserie

Se NA-lesernes 17. mai-bilder