Europas største til Rørvik

De opererer over hele verden, er størst i Europa og har ei samlet omsetning på over 17 milliarder kroner. Nå etablerer SYNLAB eget laboratorium i InnovArena på Rørvik.

– Stort tettere på markedet er det vanskelig å komme, mener Stine Eriksen. Som fagkonsulent og rådgiver for laboratoriegiganten SYNLAB har hun jevnlig oppdrag for den blå næringa langs kysten. Konsernet tilbyr analyser for alt fra kommunale vannverk og oljeselskaper til matproduksjon og farmasi – og avdelinga på Rørvik blir SYNLAB Norges eget kompetansesenter innen fisk.

– For oss er det essensielt å være der utviklinga skjer. Da ble valget om lokalisering enkelt, sier Eriksen.

Fagkonsulent og rådgiver Stine Eriksen (til venstre) og laboratorieleder Natalia Hansen ved SYNLAB gleder seg til å få nye kolleger ved den nye avdelinga på Rørvik. De to skal serve markedet fram til nye ansatte er på plass. 

Ei blå klynge

Allerede fra høsten 2019 blir SYNLAB altså en del av klyngefellesskapet InnovArena på Rørvik; et flunkende nytt næringsbygg dedikert den blå næringa. Her blir SYNLABs ansatte en del av et fagtungt fellesskap på rundt 90 personer.

– I første omgang søker vi etter to personer til avdelinga; én laboratorieingeniør og én laboratorieansvarlig. Fra starten av vil avdelingen bli støttet av fagpersonell fra vår avdeling på Stjørdal, opplyser Eriksen.

For SYNLAB, som fra før har laboratorier i Stjørdal, Hamar og Porsgrunn, er klyngefelleskap noe nytt.

– Vi har stor tro på konseptet, og er ikke i tvil om at nærheten til kundene vil bidra positivt for både økt kompetanse og utvikling av nye produkter, mener Eriksen.

24/7

Etableringa på Rørvik innebærer også klare fordeler for kundene. SYNLAB legger eksempelvis opp til at prøver kan leveres inn for analyse 24 timer i døgnet – sju dager i uka.

– Vi legger vekt på å være en totalleverandør av laboratorietjenester og analyser. Selv om vi kan skilte med god infrastruktur på innsending av prøver og svartid på analyser, er det viktig å være både fleksibel og nær. Det blir vi på Rørvik, mener Eriksen.

Selskap med lang historie

SYNLAB eies av ei internasjonal laboratoriegruppe med samme navn; et av de største selskapene av sitt slag i Europa – med virksomhet i 35 land på fire kontinenter. Konsernet har totalt 19.000 medarbeidere og foretar om lag 500 millioner analyser hvert år.

Den norske delen – med laboratorier i Hamar, Stjørdal, Porsgrunn og nå også Rørvik – har om lag 50 ansatte og en årlig omsetning på rundt 50 millioner kroner. Her i landet har selskapet sine røtter 110 år tilbake i tid – da Statens Kemiske Kontrolstation ble etablert i Trondheim i 1899.

Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av Namdalsavisas redaksjon, men av Namdalsavisas markedsavdeling.

Namdalsavisa er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på namdalsavisa.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.