Sommervask av bilen

Nå er det sommer og tid for bilferie for mange Namdalinger. Da er det viktig at vi vasker bilen og gjør den klar for turen. Bogdan på Høylandet Auto Namsos har oppskriften på en ren og ferieklar bil.

Høylandet Auto har kanskje Namdalens mest moderne vaskeanlegg, og det er meget enkelt å bruke

–Når man har en skitten bil, fester ting seg også lettere, og det kan oppstå riper når man skal vaske det av igjen, sier bilpleier Bogdan på Høylandet Auto.

Her gir han deg sine beste vasketips, trinn for trinn.

Velkommen til Namdalens mest moderne selvvaskeanlegg. 

1. Start med avfetting eller forvask

Har du en ekstra skitten bil, bør vasken starte med avfetting. Start nede og jobb deg oppover. Når du starter nede, så slipper du at middelet renner nedover og lager renneveier. Bruk ikke det sterkeste avfettingsmiddelet lenger opp enn til dørhåndtakene. Det finnes et eget mer miljøvennlig avfettingsmiddel til vinduene.

Bruk alltid forvask før skum. Påføres som et tynt lag over hele bilen.

2. Dekk bilen med spesialskum

Dekk hele bilen med vaskeskum. Skummet har spesielle egenskaper som gjør at skitten som er igjen på bilen løses opp og blir lett å spyle bort.

Spesialskummets egenskaper gjør at skitt som er igjen på bilen løses opp. 

3. Spyl av skummet

Når du har kommet rundt bilen med skumpistolen, begynner du med å spyle av skummet.

Bruk litt tid med spyleren for å få bort alt skummet over hele bilen. Hold en avstand fra spyleren til bilen på ca. 30-40 cm.

4. Underspyling

Den ene vaskehallen vår har også underspyling tilgjengelig. Dette er kanskje mer aktuelt på vinteren, men kan også være greit å gjøre om du har en ekstra skitten bil. Når du bruker på denne vil hele undersiden av bilen spyles.

Bruk litt tid med spyleren for å få bort alt skummet over hele bilen.  

5. Spylevæske

Det er tilgjengelig spylevæske slik at du kan fylle på etter vasken, slik at du slipper en ekstra stopp for å få utført dette. Da sparer du både tid og tar hensyn til miljøet.

6. Tørking

Bogdan anbefaler at bilen tørkes etter endt vask. Dette gjør du best med en microfiberklut. Tørking er viktig da skitt raskt kan sette seg fast i vannet som ligger igjen etter vasken.

7. Polering

– Du bør også avslutte med å polere bilen, da dette vil beskytte lakken på bilen. Vasking tørker ut lakken, så en enkel polish holder lakken finere, sier Bogdan

Teminalen er enkel å forstå og man er kjapt i gang med vaskinga 

Ekstra beskyttelse

Hos Høylandet Auto kan du også få lagt en lakkbehandling som gir ekstra beskyttelse. Denne gir garanti på glansen i bilen på hele 5 år!

– Den gir en hard vannavvisende overflate og er veldig holdbar. Den legger en hinne på bilen som også gjør det enklere å fjerne småriper, i tillegg til at det gjør det lettere å vaske bilen senere.

Lakkbehandling gir i tillegg også en flott dybde og glans i lakken.

Ønsker du bilpleie utført av profesjonelle? Klikk her for å bestille.

Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av Namdalsavisas redaksjon, men av Namdalsavisas markedsavdeling.

Namdalsavisa er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på namdalsavisa.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.