Bohus Hustad
Gå til

Nå åpner de landets flotteste sengeavdeling!

Visste du at vi tilbringer om lag en tredel av livet i senga? Da er det en fordel å ligge godt. Her er våre råd!

Bohus Hustad i Namsos har nettopp åpnet sin flunkende nye sengeavdeling; en egen etasje dedikert senger og alt som hører til. Namsosavdelinga er først ut med å lansere konseptet, som etter hvert også skal implementeres ved konsernets butikker i Steinkjer, Verdal, Trondheim og Ålesund.

– Utvilsomt et omfattende løft for vår del, mener varehussjef Knut Rasmussen, som sammen med sine kolleger naturlig nok ikke har ligget på latsida ukene før nyåpninga.

– Det er mye som skal på plass i forbindelse med renoveringa. Men nå er vi veldig fornøyde, sier han.

Gode råd fra fagfolk

Senga er kanskje det aller viktigste møbelet du har hjemme. Det er her du tilbringer absolutt mest av din tid – og denne tida gjør du optimal med ei god seng, som er tilpasset deg.

For hvor viktig er det ikke å sove godt? Vi ramser kjapt opp, i tilfelle du har glemt det: Ei god natts søvn gir deg energi og større overskudd, søvn er avgjørende for at du skal nyte livet, ei god natts søvn er rett og slett nødvendig for at kropp og sinn skal fungere i hverdagen.

Her er våre råd:

Hva er egentlig forskjellen på kontinental-, ramme- og regulerbar seng?

Ei rammeseng består av to rammer og en overmadrass. Ei kontinentalseng har i tillegg til dette en ekstra madrass mellom rammene og overmadrassen. Dette gir et mer stilfullt uttrykk, samt bedre komfort. Ei regulerbar seng er som ei kontinentalseng med motor som gjør at du kan heve hode- og fotende, fra både lesing i senga til bedre sovestilling natta gjennom.

Velg riktig fasthet

Hvor fast skal egentlig madrassen være? En for hard madrass vil føre til at hofte og skulder ikke synker ned i madrassen, og at midja dermed får dårlig støtte og synker ned. Er madrassen for myk, vil det føre til at hoftepartiet synker for dypt ned i madrassen. I begge tilfeller får ryggen feil stilling og vi snur oss oftere.

En generell regel er at jo tyngre du er, jo fastere madrass skal du ha. Men igjen; ingen regel uten unntak. Tempurmaterialet i våre Tempursenger vil gi støtte til kroppen uansett fasthet, fordi materialet ikke består av fjærer. Det er nemlig fjærene i madrassene som regulerer fastheten.

Vi mennesker er forskjellige, vi har ulike kropper og derfor også ulike behov. Derfor vil vi alltid anbefale å prøveligge madrassen. Det er viktig å prøve senga på en skikkelig måte. Ta av deg ytterklærne og legg deg ned i stillinga du vet du foretrekker å sove i. Veiledning får du fra våre madrasseksperter.

Hvilken størrelse skal jeg velge?

Får du jevnlig besøk av de søte små, har du en urolig partner eller liker du å breie deg i senga? Da er det nok ei stor seng som passer deg best. Å sove tett i tett med den du er glad i kan være både romantisk, trygt og godt – men den du deler seng med kan ødelegge nattesøvnen din uten at du merker det. Hvis du ikke sover alene, kan god plass i senga gjøre at man holder avstand til hverandre, og dermed ikke vil merke like godt at den andre beveger seg, snur seg eller står opp.

Sover du alene i senga, uten å bli forstyrret av barn eller kjæreste, er det mer smak og behag hvilken størrelse du velger å gå for.

Vi anbefaler at du kommer innom hos oss for å prøveligge ulike størrelser – vi har alt fra 75x200 cm til 210x210 cm. Da kan du få en følelse av hvor stor seng du trenger.

Velg riktig overmadrass

En overmadrass er prikken over i'en som gjør senga mer behagelig å ligge på – og enklere å holde ren. En dårlig overmadrass kan faktisk dra ned helhetsinntrykket på senga; det er viktig å prøve seng og overmadrass sammen for å kjenne at man ligger godt.

Overmadrassen har tre viktige oppgaver: Komfort, støtte og hygiene. Den er et ekstra lag med materiale som gjør senga mer behagelig og bedre for kroppen å ligge på.

Overmadrassen skal dessuten komplementere senga og bidra med det lille ekstra som gjør at man sover godt. Kvaliteten har mye å si – overmadrasser lages i mange ulike materialer som gir ulik komfort og har forskjellige egenskaper. Materialene fungerer ulikt når det kommer til blant annet elastisitet og transport av fukt.

Les våre tips til valg av overmadrass her.

Liggestilling påvirker valget av seng

85 prosent av oss ligger på siden når vi sover. De øvrige prosentene ligger på rygg eller mage. Det beste for kroppen, og som gir minst belastning, er å ligge på side eller rygg. Det er minst gunstig å ligge på magen, da det er en ekstra belastning og kan skade nakke, skuldre og rygg.

Om du sover på magen, kan det føre til at du snur deg og blir dratt ut av den dype søvnen på grunn av smerte eller irritasjon. Ved å venne deg til ei god liggestilling, vil du sove roligere og få bedre utbytte av søvnen.

Hvordan du sover, har også noe å si når du skal velge madrassens fasthet. Sover du på magen, kan du ha ei fastere seng. Både fasthet, bredde og lengde på sengen påvirker søvnen, så kom gjerne innom og få hjelp og veiledning av våre sengeeksperter.

Ei god pute tilpasset din liggestilling kan hindre belastning på nakke og skuldre.

Les hvordan du finner den perfekte puta tilpasset deg her!

Skader og sykdom

En ting er å være stort sett frisk og rask med en kropp som fungerer, en annen ting er å velge seng ved sykdom eller varige skader. Ligger du mye mer i sengen enn det som er vanlig, er det viktigere med en seng som er tilpasset akkurat deg. Hør på anbefalinger fra legen din, så er vi klare for å hjelpe deg når du kommer til oss!

Du tilbringer 1/3 av tiden din i sengen. Gjør soverommet ditt til et godt sted å være! Uansett størrelse på seng eller soverom, du fortjener en god natts søvn!

Velger du en nøytral base for sengetøy og tekstiler, er det enkelt å tilføre valgfritt interiør, som er med på å understreke stilen du ønsker. Nå er det supertrendy med naturmaterialer og grønne planter i interiøret. Vi bringer dem også inn på soverommet!

Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av Namdalsavisas redaksjon, men av Namdalsavisas markedsavdeling.

Namdalsavisa er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på namdalsavisa.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.