Namsos kommune
Gå til

Så samles vi ved skjermen

Hvordan kan man feire et storslått jubileum når man ikke kan samle folk til markeringa?

Se første episode her

I dagens episode bli vi litt bedre kjent med ordføreren i Namsos, vi får en historietime som tar oss 175 år tilbake i tid, i tillegg lærer vi at livet i Namsos har ikke alltid vært en dans på roser, og tilslutt tar vi tempen på byens næringsliv, når vi møter Amund Lein.

7. juni 2020 skulle Namsos by feire 175-årsjubileum, med brask og bram foran tusenvis av byens innbyggere og gjester. Men så kom covid-19, og plutselig ble det helt stille. Alt ble avlyst.

Men ut av stillheten begynte etterhvert byens kulturarbeidere, artister og crew å slå på sine kamera og gitarforsterkere, og livestream etter livestream kom ut av Namsos; konserter som nådde ut til de tusen hjem. Plutselig ble byens musikkmiljø også et TV-produksjonsmiljø

Kanskje kan denne gjengen bidra til ei annerledes markering?

Hva er egentlig Namsos i dag?

Men hvordan markere et jubileum hvis man ikke kan samle folk for å feire det med? En digital konsert lot seg ikke gjøre, da det ville medføre for mye folk i samme rom. En direkteoverført festtale kunne sikkert være fint, men det ville kanskje bli litt for lite?

Men hva om vi utsetter folkefesten til neste år, så bruker vi i stedet 7. juni 2020 til å bli litt bedre kjent med de folka som faktisk bor her? Hva er det som rører seg i denne 175-årsjubilanten?

Hva er Namsos i dag?

Bli bedre kjent

For å finne ut av det har vi tatt med et kamerateam rundt om i den nye kommunen vår. På Jøa blir vi bedre kjent med noen gründere i reiselivsnæringa, og ser hvordan pågangsmot og positivitet fører fram – og vi tar en titt bak dugnadsånden som kanskje definerer Otterøya.

På Namdalseid møter vi den nye generasjonen gårdbrukere, hvor tradisjoner og nyvinning går hånd i hånd. På Statland får vi høre hvordan en revygruppe og teaterlag kan knytte et lite samfunn sammen.

Vi gjenopplever gleden av å være små barn i en naturbarnehage på Bangsund, og i Namsos får vi en grundig historietime som tar oss 175 år tilbake i tid, samtidig som vi finner et næringsliv som lever og ånder i beste velgående, på tross av korona og all verdens utfordringer.

Av, for og om namsosinger

Årets jubileumsmarkering blir altså anderledes og utradisjonell, akkurat som dette året skulle vise seg å bli. Men i kjernen av alt er det folka som bor her som betyr noe, og vi har møtt noen få av de.

Sett av 7. juni for å bli litt bedre kjent med kommunen, både gamle og nye Namsos. Det blir ingen festtale denne dagen, ingen fyrverkeri, men fra sofaen din kan du bli bittelitt bedre kjent med folka som bor her, gjennom noen fine episoder, laga i Namsos, om namsosinger, av namsosinger.

Episodene finner du på Namsos kommunes facebookside, nettside og Youtube-kanal fra 7. juni kl. 19.00.

Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av Namdalsavisas redaksjon, men av Namdalsavisas markedsavdeling.

Namdalsavisa er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på namdalsavisa.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.