Overhalla Mekaniske
Gå til

Erfaring er til for å deles

Veien fra enkle metallplater til spesielle stålkonstruksjoner trenger ikke å være komplisert. Men mer enn 130 års erfaring hjelper.

Gnistene glitrer og den blå røyken stiger til værs i den store hallen hos Overhalla Mekaniske avdeling Namsos. Gjemt bak masker og beskyttelsesutstyr finner vi bedriftens aller viktigste ressurs. Noe nytt skapes – noe gammelt repareres.

– Det er her vi lager mye av stålkonstruksjonene som brukes ute i felt, sier prosjektleder Runar Hopen.

Overhalla Mekaniske har avdelinger på Skogmo og i Namsos, men prosjektene de jobber med ligger spredt over hele regionen – fra Nordland til helt sør i Trøndelag.

– Akkurat nå har vi har sørget for at ytternamdalingene får kjøre som folk utover, ler daglig leder Ivar Lysberg, og sikter til den mer enn 50 år gamle svakheten på Foldabrua de nylig har reparert.

– De som jobber hos oss kan selv velge hvor de vil arbeide. Nå har vi plass ved begge avdelinger, både på Skogmo og Namsos, sier Lysberg, og legger til at Overhalla Mekaniske nå er på leting etter flere folk.

Erfaring som teller

Når gnistregnet har lagt seg, ser vi at det er en eldre herremann som skjuler seg bak den ene maska. Kjell Saksen (73) er en av flere seniorer som er leid inn for ta unna litt av den store arbeidsmengden Overhalla Mekaniske har hatt den siste tida.

– Seniorene innehar masse kompetanse og lyser opp når de kommer på jobb, sier Hopen.

– De har en egen måte å ta vare på nyansatte. De tar junioerene under vingene og tilfører god læring. Disse karene har vært i yrket i mange år, og deler gladelig bort erfaringer underveis.

Det er ikke vanskelig å se at stemningen er god blant arbeidskarene der de tar en velfortjent kaffesup mellom sveisingene. Miksen av ung og gammel er fin, men det er noe som mangler…

– Vi har cirka null prosent kvinnfolk ansatt her, sier Lysberg.

– Alt er lagt til rette for at kvinner skal trives hos oss, så de oppfordres spesielt til å søke på de ledige stillingene. Garderobene står og venter!

Fagarbeidere

Det er ikke mange bedrifter som kan skryte på seg 133 års erfaring, men det kan Overhalla Mekaniske. Med 20 sertifiserte sveisere er de også blant de mest kompetansesterke bedriftene i Midt-Norge.

– Vi fornyer oss hele tida, og ansatte får kurs og utdanning underveis, forklarer Lysberg og Hopen.

– Når vi er ute etter nye folk, er vi også åpne for å gi utdanning og opplæring i bedriften. Vi prøver å oppfordre folk som er interessert i yrket til å prøve, sier de.

Lysberg forteller videre at Overhalla Mekaniske alltid har basert seg på å få tak i folk gjennom lærlingeordningen. Men siden den videregående utdanningen i Namsos har blitt svekket, er det blitt færre lærlinger. Derfor understreker han at det er mulig å opparbeide seg fagbrev gjennom bedriften og opplæringskontoret.

– Erfaring er selvfølgelig en stor fordel, og sveisesertifikat er nødvendig, men det ordnes raskt med litt øvelse og en tur til Vitec på Verdal for sertifisering. Etter det er du klar til å være med i produksjonen og bidra til våre konstruksjoner. Først og fremst er det engasjement og arbeidsvilje som trengs for å lykkes hos oss, mener Lysberg, og legger til at arbeidsstokken allerede har svært ulik faglig bakgrunn.

Overhalla Mekaniske har i tillegg behov for tyngre kompetanse.

– Vi er også på utkikk etter en erfaren sivilingeniør. Her finnes utfordringer for alle med stå-på-vilje og interesse for faget, mener Lysberg.

Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av Namdalsavisas redaksjon, men av Namdalsavisas markedsavdeling.

Namdalsavisa er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på namdalsavisa.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.