Gå til sidens hovedinnhold

Ansatt koronasmittet – besøksforbud på Namsos helsehus

Namsos kommune fikk i løpet av fredag kveld og lørdag to nye bekreftede tilfeller av koronasmitte. Den ene smittede jobber ved Namsos helsehus, og smittekilden er foreløpig ukjent.

NAMSOS: Man antar at det dreier seg om samme smittekilde som den som lå bak smittetilfellet som tidligere i uka ble rapportert blant ansatte på Synnøve Findens produksjonsanlegg i Namsos. Dette jobbes det med å avklare, melder Namsos kommune.

18 personer i karantene

Smittesporing er avsluttet for den bekreftede smittede fra fredag og alle kjente nærkontakter er satt i karantene. Det dreier seg om nærkontakter bosatt i Namsos kommune, men også i andre Trøndelagskommuner utenfor Namdalen.

18 nærkontakter av den smittede er satt i karantene i Namsos kommune.

Den andre smittede testet positivt i dag lørdag, og er i samme husstand som den første smittede. Vedkommende jobber ved Namsos helsehus. Det foregår nå smittesporing for å kartlegge de som defineres som nærkontakter blant beboerne på to avdelinger, ansatte og øvrige. Nærkontaktene testes i dag og Namsos kommune forventer å ha de fleste testsvar klare allerede i morgen søndag. Nærkontakter settes i karantene og testes på nytt senere i karanteneperioden.

Pårørende til beboere på Namsos helsehus vil bli kontaktet direkte med informasjon om smittesituasjonen som har oppstått. Pårørende til beboere på de berørte avdelingene blir informert først.

Stengt for besøk

Kommunalsjef for helse og velferd Gørhill Skogseth Andreassen forteller at Namsos kommune har satt inn tilstrekkelige ressurser for å håndtere situasjonen på en god måte.

– Vi har nå en situasjon hvor beboere har blitt eksponert for smitte. Det jobbes godt med smittesporing og testing. Vi har ikke bekreftede tilfeller blant beboerne, men vi tar det på høyeste alvor og gjennomfører testing i henhold til retningslinjer fra Folkehelseinstituttet, sier Skogseth Andreassen.

– Slik det er nå, vil det dessverre ikke være mulig for pårørende å komme på besøk. Men så snart situasjonen er mer kartlagt, vil vi komme tilbake med mer informasjon, avslutter Skogseth Andreassen.

Kommentarer til denne saken