Gå til sidens hovedinnhold

Ansatt ved sykehuset i Levanger har testet positivt

(Trønder-Avisa)

Helse Nord-Trøndelag melder 2. juledag at en ansatt ved sykehuset i Levanger har fått påvist covid-19. Vedkommende er nærkontakt av en et tidligere kjent smittetilfelle utenfor sykehuset. Smitten ble avdekket 1. juledag.

Fire kolleger av den smittede medarbeideren er satt i karantene. Smittesporingen viser at den smittede har hatt nærkontakt med sju pasienter, som alle er kontaktet og bedt om å gå i karantene. Pasientenes hjemkommuner er informert.

I en pressemelding presiserer Helse Nord-Trøndelag at sykehusets beredskap ikke er svekket på grunn av smittetilfellet, men enkelte planlagte vakter er endret.

Også smitte ved Inderøy legesenter

Rett før jul ble det også påvist smitte hos en ansatt ved Inderøy legesenter. Vedkommende er nærkontakt av et tidligere kjent smittetilfelle i en nabokommune. Strenge smittevernrutiner gjør at ingen ansatte ved legesenteret er satt i karantene, og driften fortsetter som før. Nærkontakter er kartlagt og satt i karantene. Status 2. juledag er at ingen nye smittetilfeller i kommunen er påvist siden 22.12.

Kommentarer til denne saken