(NT24)

OSEN: Ideen til det nye gårdshotellet utviklet seg over tid og startet da Signe sine foreldre begynte å rive det gamle huset som sto på heimgården hennes, på Fagerdal i tidligere Roan kommune. Trønderlåna ble flyttet fra Fagerdal til Nordmeland i januar i år.

– Etter hvert som det ble revet mye innvendig så vi at det kom fram veldig fine tømmervegger, som vi tenkte det var for galt å ikke bruke til noe, sier Signe.

– Vi tenkte å bruke de beste veggene til å lage et stabbur, og fra der ballet det bare på seg, fortsetter Jørn.

Fra ideen om stabbur begynte de å tenke på å kanskje ha et møtelokale og fra der var veien kort gjennom bad og kjøkken til en ferdig idé om gårdshotell.

Nå er planen at hotellet og restauranten skal være åpen hele året.

– Vi snakket om å kanskje stenge restauranten i januar hvis det ikke er marked for å holde åpent da, men jeg tror ikke det blir aktuelt. Vi må holde det gående hele året, sier Jørn.

– Vi må prøve oss fram og veien blir til litt mens vi går, forteller Signe.

LES OGSÅ: Det går så det suser for hotellbransjen på Innherred: – Det er fullbooket hele veien

Håper på mange gjester

Hotellet håper de at skal brukes av mange fra området rundt.

– Vi ligger helt nord på Fosen og helt sør i Namdalen, og det er bare en time til Steinkjer, så her er det gode muligheter for mange til å besøke oss, sier Signe.

– Vi må sikte mot alt av turister. Osen er så lite at vi kan ikke si at vi skal satse på en spesiell turistgruppe, forteller Jørn.

De har forsøkt å tilpasse tilbudet til ting de selv savner når de er på reise.

– Du kan bestille mat på forhånd som venter på rommet. Da slipper du å gå ut igjen hvis du kommer sent og er sulten, forklarer Signe.

Nominert til pris på matfestival

De to driver til vanlig gård og har siden 2016 også produsert gårdsmat som de har promotert på ulike matmesser.

– Gården er ikke stor nok til å gi full arbeidsplass til to personer, så vi har også et håp om at dette skal gi gården flere bein å stå på, sier Signe.

Matfestivalen i Trondheim skal de delta på også i år, og en av pølsene deres er nominert til årets produkt i kategorien kjøtt.

– Dette er en pølse vi har vært med å utvikle fra starten. Det er artig når man begynner å lage produkter som kjemper i slike kåringer, det gir glød til å prøve mer, forteller Jørn.

Hotellet gir dem tilgang på et godkjent kjøkken så de kan prøve ut flere nye retter og menyer. De forteller at de reiser til årets matfestival på onsdag.

– Vi har fått noen hint om at det kanskje blir litt mye å åpne hotell på lørdag og dra på matfestival onsdag, sier Signe og ler.

– Men i og med at den pølsa kjemper i teten er det viktig at vi er der, vi er jo de beste til å snakke om våre produkter. Men aller helst skulle vi vært begge plassene.

Rask byggeprosess

Det første spadetaket på hotellet ble tatt 31. oktober i fjor og nå er de altså klare til åpning.

– Tanke- og planleggingsprosessen har tatt en del tid, men selve byggingen har gått utrolig fort. Vi har vært veldig heldige med å ha gode fagfolk som har stått på og samarbeidet hele veien, og tilpasset bygg og inventar til våre ønsker. De må vi skryte mye av, forteller Signe.

I dag har hotellet seks rom, men de har allerede lagt til rette for å bygge ut.

– Vi har lagt inn strøm og fiber til byggetrinn 2. Da vil dette huset være basen, så kan vi sette opp anneks og nye bygg litt rundt her, forklarer Jørn.

– Vi håper totalpakken blir spennende for gjestene, med mat, overnatting og friluftsmuligheter. Det er friskt satsa, det må vi innrømme. Så håper vi det betaler seg, sier han.

Da Trønder-Avisa forlater hotellet er de i full gang med å gjøre klart for middag til alle som har bidratt med dugnadsarbeid i byggeprosessen, og telefonen har allerede begynt å ringe for bookinger.