Gå til sidens hovedinnhold

Åpning av snøskuterløype, 105-årsdag og hytteidyll – her er lørdagen oppsummert i NA

Skuterløypa ble åpnet

Etter å ha jobbet i 20 år for å få til snøskuterløype på Høylandet, kunne snora endelig klippes lørdag.

Nærmere 50 personer og 27 snøskutere hadde tatt turen til den høytidelige åpninga. Mange er nå glade for at de endelig kan ta i bruk den nye traseen.

Dette er en gledens dag, og en dag vi har jobbet for lenge.

Georg Mjøsund, Høylandet skuterklubb

Hytteliv i 10 år – nå er det snart slutt

Under hytteforbudet i fjor, kunne familien Lindseth og Havstein fra Flatanger kun besøke hytta i Børgefjellsenteret for å måke snø. I år ble dagsturen erstattet med langhelg, bålkos og strålende solskinn i hytteveggen.

Familien Lindseth bygde hytta i 2010 etter å ha leid i flere år før egen hytte ble en realitet. Nå spørs det om årets vinter blir siste gangen de måker snø fra verandaen på hytta i Børgefjellsenteret. Familien har nemlig bestemt seg for å selge hytta.

Vi har trivdes veldig godt her, og har brukt hytta året rundt. Vi har mange gode minner fra turene hit, men har bestemt oss for å selge den.

Inge Havstein

Mener ordføreren svikter

Svein Erik Bugge (Frp) mener ordføreren og posisjonen i det politiske Namsos er for defensive i saken om helikopterlandingsplass. Han frykter Namsos lufthavn blir en permanent løsning for landing av de nye redningshelikoptrene, og mener det er en uholdbar løsning.

Han er i dialog med en privat investor som er villig til å finansiere både ny helikopterlandingsplass og nytt kombinasjonsbygg ved Sykehuset Namsos.

Jeg opplever at posisjonen i Namsos er for defensiv. Nå er vi nødt til å begynne å tenke kreativt, for vi kan ikke sitte med lua i hånda og vente på at en dette kommer av seg selv. For det gjør det ikke, i alle fall ikke med det første.

Svein Erik Bugge, leder Namsos Frp

Feiret 105-årsdagen

I dag fyller Gjerta Moen fra Overhalla hele 105 år. Ei feiring som naturlig nok ble preget av korona, slik at huset ikke ble så fullt av folk som hun hadde ønsket.

Men det var ikke mangel på gratulasjoner på telefonen, noe jubilanten satte stor pris på.

Telefonen har ringt i hele dag. Det er mange som husker på meg, og det er veldig trivelig.

Gjerta Moen

Satser millioner

Flisfyringsanlegg blir stadig mer vanlig i Namdalen, og en rekke prosjekter er både ferdig og under montering.

Per Ivar Aavatsmark på Høylandet er en av dem som nå satser, og han forventer å spare mye penger på strømutgifter.

Med tanke på hvordan strømprisen sannsynligvis vil utvikle seg i årene som kommer, så tror jeg dette er ei lur investering på sikt.

Per Ivar Aavatsmark

Kommentarer til denne saken