Arbeidstilsynet er satt på saken etter at en mann ble skadet på jobb i Ottersøy: – Vi ser alvorlig på ulykka

ULYKKE: Arbeidstilsynet og politiet ble varslet etter en mann fikk et åk i bakhodet under platemontering på en dokkhall i Ottersøy.

ULYKKE: Arbeidstilsynet og politiet ble varslet etter en mann fikk et åk i bakhodet under platemontering på en dokkhall i Ottersøy. Foto:

Lørdag ble en mann i 30-åra fløyet til Sykehuset Levanger med luftambulanse etter å ha fått en gjenstand i hodet under arbeid ved Moen verft i Ottersøy.

DEL

RØRVIK: – Jeg kan bekrefte at vi har mottatt melding om denne ulykka, også fra arbeidsgiveren til den skadde, sier Marit Torsvik, seksjonsleder i Arbeidstilsynet.

– Vi ser alvorlig på hendelsen og har bemannet denne saken opp med inspektør og jurist. Dette betyr at den er satt under oppfølging med tilsyn fra oss.

Ulykka skjedde i forbindelse med bygging av dokkhallen til verftskonsernet Moen-Gruppen.

ABT bygg er entreprenørselskapet som er innleid for prosjektet. Mannen som ble skadet, jobber i entreprenørfirmaet Viken Montasje som ABT benytter, og befant seg i en lift da uhellet skjedde.

– Det som har skjedd, er at det er blitt benyttet et spesial-åk med ei vakuumpumpe for å løfte sandwich-plater. Når platene skulle løftes ned ble det spenn i disse, og når vakuumkoppen slapp, fikk han åket i bakhodet, informerte styreformann og daglig leder i ABT, Svein Børre Wilhelmsen, like etter ulykka.

Avsnittsleder i politiet i Ytre Namdal, Frithjof Pedersen, sier onsdag at de har gjort seg ferdige med undersøkelsene på stedet.

– Det som står igjen er et par avhør, også skal Arbeidstilsynet se på saken. Vi avventer rapport fra dem, og som det ser ut nå blir saken sendt inn til jurist for avgjørelse i etterkant.

Han legger til at den skadde er utskrevet fra sykehus.

FERDIG MED UNDERSØKELSER: Frithjof Pedersen forteller at politiet er ferdige med undersøkelsene på stedet, og at det som står igjen er ett par avhør.

FERDIG MED UNDERSØKELSER: Frithjof Pedersen forteller at politiet er ferdige med undersøkelsene på stedet, og at det som står igjen er ett par avhør. Foto:

Elisabeth leder gigantprosjektet på Purkholmen: – Krevende, men enormt lærerikt

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken