Ber Frp trekke rockeforslag

Bjarne Håkon Hanssen (Ap) og Inge Ryan (SV) ber Frp innstendig om å trekke forslaget i Stortinget om at Rock City skal etableres i Namsos.

TREKK FORSLAGET: Bjarne Håkon Hanssen og Inge Ryan ber Frp trekke sitt forslag om at Rock City skal lokaliseres i Namsos. 

TREKK FORSLAGET: Bjarne Håkon Hanssen og Inge Ryan ber Frp trekke sitt forslag om at Rock City skal lokaliseres i Namsos. 

arkiv

NAMSOS: – Forslaget vil være ødeleggende for arbeidet med å få et nasjonalt rocekemuseum til Namsos, sier Hanssen.

For i kulissene pågår et hektisk tautrekking om rockemuseum. Mange aktører er på banen, og blant annet har Kristiansand seilet opp som en sterk kandidat

Vil bli nedstemt

Både Hanssen og Ryan arbeider for at sine partier skal peke på Namsos, men verken Ap eller SV er klar til å konkludere ennå.

– Det eneste Frp oppnår ved å presse gjennom en votering om stedsvalg nå, er at forslaget blir nedstemt. Derfor må Sandberg og Frp trekke sitt forslag om de ønsker at Namsos skal få rockemuseum, sier Hanssen.

Tirsdag hadde Hanssen og Ryan møte med Sandberg der de ba han om å trekke forslaget.

Ifølge de to hører ikke dette spørsmålet hjemme i Statsbudsjettet, og det forkludrer mer enn det gagner saken. Rockemuseum skal avklares i kulturmeldinga, og den skal Stortinget bruke god tid på å behandle til våren.

– Da vil kandidatene bli nærmere vurdert, og den prosessen vil være en styrke for Namsos fordi byen har kommet langt med sitt prosjekt. Andre kandidater som Bergen har ikke et eneste ord festet på papiret, sier Hanssen.

Ikke tenkt ferdig

Men det vil være ødeleggende for Namsos å gå inn i den prosessen om Stortinget i forkant har sagt nei til Namsos i vedtaksform. På den måten mener Ryan og Hanssen at Frp spiller et høyt spill.

– Jeg jobber iherdig med denne saken, men det er ikke opplagt for resten av Stortinget at Namsos skal få rockemuseum. Poenget er at vi ikke har tenkt ferdig ennå, og SV er ikke klar til å konkludere, sier Inge Ryan.

Derfor må han i likhet med Hanssen ha mer tid på å vinne kampen i egen partigruppe.

– På den måten er Per Sandberg for tidlig ute med sitt forslag, sier Inge Ryan.

Bjarne Håkon Hanssen sier det enda klarere.

– For meg blir dette et eksempel på at politikk er en lek. Om Frp er opptatt av Namsos og ikke sine egne partimarkeringer, må Sandberg sørge for at forslaget ikke fremmes nå, sier han.

Begge synes det er bra at Frp har bestemt seg og har valgt Namsos. Men nettopp derfor bør de også ta seg tid til å vente på de andre partiene.