Enige om Rock City

Det blir neppe noe internt trøndersk bikkjeslagsmål om hvor Rock City skal ligge.

VIL STÅ PÅ: Stortingsrepresentantene Bjarne Håkon Hanssen (til venstre) og Trond Giske vil jobbe aktivt for å oppnå det de begge ønsker av Stortinget: At Namsos skal bli Rock City. I går møtte blamnt andre de representanter for rockens hjemby. 

VIL STÅ PÅ: Stortingsrepresentantene Bjarne Håkon Hanssen (til venstre) og Trond Giske vil jobbe aktivt for å oppnå det de begge ønsker av Stortinget: At Namsos skal bli Rock City. I går møtte blamnt andre de representanter for rockens hjemby. 

arkiv

TRONDHEIM: Nå starter stortingspolitikerne Bjarne Håkon Hanssen og Trond Giske (Ap) felles lobbyvirksomhet for at Namsos skal gå seirende ut.

Det ble klart etter et møte i regi av Namsos Arbeiderparti i Trondheim i går.

– Dersom Arbeiderpartiet regionalt og seinere nasjonalt slutter opp om vår konklusjon, vil Rock City Namsos få flertall i Stortinget, sier Bjarne Håkon Hanssen.

Full oppslutning

Dermed er trolig visjonen om Namsos som nasjonalt møtested for rockebransjen brakt et langt skritt nærmere realisering. På møtet i Trondheim deltok kommunepolitikere fra Ap i Namsos og Trondheim samt representanter fra fylkeskommunen i så vel nord- som sørfylket.

De brukte mindre enn en time på å slå fast at de ikke hadde noe å være uenig om: Dersom Rock City skal til Trøndelag, er Namsos det eneste rette stedet.

Trønderhovedstaden vil ifølge Hanssen og Giske ikke slåss mot naboen i nord om å bli rockebyen. Det som likevel blir en del av strategien fra Ap-sida, er at Trondheim skal få den biten av kaka som omhandler forskning og utvikling.

– Det blir mye jobbing kommende uke for å finne en god og konstruktiv arbeidsfordeling, men vi er enig om at både Namsos og Trondheim tjener på at den delen av satsingen legges til Trondheim, sier Trond Giske.

Trøndelag mot resten

Langt fra alle slag er vunnet ved at Ap-toppene i Nord-Trøndelag og Sør-Trøndelag går samme veg i Rock City-saken. Både Hanssen og Giske minner om at byer som Bergen og Kristiansand vil sette alle kluter til for å oppnå samme status som Namsos vil ha.

– Hvor stor tror dere sjansen er for at Namsos skal vinne dette slaget?

– Jeg overlater til Drillo å regne prosenter, men hadde vi ikke blitt enig om en felles strategi i dag, hadde ikke sjansen vært så stor, fastslår Bjarne Håkon Hanssen.