Kongen på gårdsbesøk

Gårdbruker Kirsten Indgjerd Værdal og familien fikk kong Harald til gårds i går - og et minne for livet.

MINNE FOR LIVET: For tidligere bondelagsleder Kirsten Ingjerd Værdal ble møtet med kong Harald i går et minne for livet. Hun og familien tok i mot Kongen på et 40 minutters besøk.  Foto: Tor Ivar Viken

MINNE FOR LIVET: For tidligere bondelagsleder Kirsten Ingjerd Værdal ble møtet med kong Harald i går et minne for livet. Hun og familien tok i mot Kongen på et 40 minutters besøk.  Foto: Tor Ivar Viken

arkiv

INDERØY: Værdal, som tidligere har vært leder i Norges Bondelag, driver gården Sakshaugberg på Inderøya.

Etter at hun hadde ønsket kongen velkommen til gården, leste skuespiller Ingunn Øyen «Hva er det vakreste stykke Norge?» av Louis Kvalstad. Der beskriver han hvor vakkert det er på Inderøya gjennom ordene «Skjønne Inderøy, du er Innherreds smil. I ditt fang får sinnet hvile, og tankene ro».

Stor stas

- Det var kjempeartig å få kongen på besøk. Og spesielt at han kom tidligere enn vi hadde forventet, dermed fikk vi litt bedre tid enn vi trodde, sier Værdal, som til imot kongen sammen med sin mann Johannes, og sønnene Marius og Per Magnus.

Kongen ble med på en vandring i hagen, og på gårdstunet før vertskapet tok med seg den kongelige gjesten innendørs.

- Hva snakket dere om?

- Vi snakket om landbruket, og utviklingstrekkene vi ser. Og at det var bra at noen tør å investere i denne næringa også, sa Værdal, som kan melde om en interessert konge.

- Han er interessert i landbruket, det ga han uttrykk for i samtalen vår, sa Værdal, som fikk kongen til å trekke på smilebåndet flere ganger under hans besøk.

Kongen benyttet også anledningen til å la seg imponere over den flotte utsikten fra gården.

Med utsikt over store deler av Inderøy sentrum, og fjorden var det litt av et skue som ble presentert for kongen.

Kunstinteressert

Etterpå forflyttet kongeparet seg til Sund folkehøgskole der det blant annet ventet et besøk i kunstrommet ved skolen.

Der tok lærer Lise Brissach imot det kongelige følge og viste fram noen av de arbeidene som elevene har gjort i løpet av vinteren.

Dronningen var imidlertid mest opptatt av et bilde som Brissach selv har laget.

Det var en tydelig kunstinteressert Dronning som spurte både om teknikk og hva inspirasjonen til Brissach var da hun malte bildet.

- Det var artig å få vise fram bildene, spesielt at hun var så opptatt av det jeg hadde malt, sa Brissach etter det kongelige møtet.