Utstyrer skoleunger med reflekser

150000 kroner bruker Forsvaret på å utstyre skoleunger i øvelses- området og soldater med refleksbånd og brikker under øvelsen Battle Griffin.

REFLEKSER: I forbindelse med den store militærøvelsen Battle Griffin deler major John Ståle Rist (til venstre) og presseoffiser Alf Bergin ut flere tusen refleksbånd og brikker til skoleelever i øvingsområdet. 

REFLEKSER: I forbindelse med den store militærøvelsen Battle Griffin deler major John Ståle Rist (til venstre) og presseoffiser Alf Bergin ut flere tusen refleksbånd og brikker til skoleelever i øvingsområdet. 

arkiv

GRONG: - Sikkerhet er viktig for oss når vi invaderer Namdalen. Vi har ikke råd til å miste en eneste «rekrutt», sier presseoffiser Alf Bergin ved Landsdelskommando Sør-Norge (LDKS).

De har etablert et tett samarbeid med Trygg Trafikk i forkant av øvelsen.

I første omgang vil elevene i 1. til 7. klasse på de mest utsatte få seg et refleksbånd hver. Totalt skal det deles ut 5000 reflekser til elevene.

- Den økte aktiviteten langs vegene vil endre trafikkbildet i kjerneområdet vårt. For at ungene skal bli sett, var det naturlig for oss å tenke reflekser. Det er bakgrunnen for vårt samarbeid med Trygg Trafikk, sier Bergin, som understreker at ved tidligere øvelser har slike effekter vært populære blant de yngste.

I tillegg til at skoleungene får hver sin refleks, vil også alle soldatene som deltar i øvelsen bli utstyrt med refleksbånd.

- For de norske soldatene har det vært «påbudt» med refleks i flere år. Verre er det med de utenlandske soldatene. Derfor har vi laget et stort antall refleksbånd, for at også våre utenlandske venner skal bli sett i mørket, sier Bergin, som oppfordrer skolene og barnehagene til å snakke med ungene om den forestående øvelsen, og hvor viktig det er at de bruker refleks.

- Øvingsområdet er trangt, og med mange tunge kjøretøyer på vegene kan det oppstå trafikkfarlige situasjoner i mørket. Derfor er det viktig at alle bruker refleks, sier Bergin.

Han understreker også at det er viktig at ungene blir gjort oppmerksomme på at de ikke skal bevege seg bort til store tankser og annet panserkjøretøy når de er i bevegelse.

- Sikten er ikke alltid like god i slike kjøretøy, derfor er det viktig å holde god avstand, sier Bergin.