- Idrettslaget har betydd alt

Kulekjempen Roar Hoff er ikke i tvil: - Jeg må si at Jøa IL har betydd alt for meg på alle slags måter.

I STØTET: Roar Hoff viste at han fortsatt er i støtet i kule da handeltok under åpninga av nye Jøa stadion i mai. 

I STØTET: Roar Hoff viste at han fortsatt er i støtet i kule da handeltok under åpninga av nye Jøa stadion i mai. 

arkiv

JØA: - Uten idretten hadde jeg ikke blitt noe, verken i den ene eller annen retning. Det har vært med på å forme meg til den jeg er i dag, mener 41-åringen som i dag holder hus i Stjørdal, sammen med kona Katarina og tre barn.

- Hvordan har idrettslaget formet deg?

- Jeg hadde ikke begynt med friidrett uten idrettslaget. Jeg hadde ikke kommet meg til USA, og fått oppleve det jeg gjorde der. Det var i kulemiljøet jeg fikk kjerringa mi. Kule kan man drive med i noen år. Men kjerring skal man ha hele livet, ler den sympatiske jøbyggen.

- Det å ha en hobby er med på å skape litt mening i livet. Idretten har ført mye med seg som jeg ikke tenkte på da jeg var ung, legger han til.

- Hva slags forhold har du til idrettslaget i dag?

- Jeg følger jo litt med. Jeg var på stevnet i mai. Prestasjonene mine var ikke så stor. Men det var artig å være til stede. Det er artig å se at klubben drar i gang litt aktivitet igjen. For aktiviteten har jo vært død og ligget langt nede i en årrekke. Derfor synes jeg det er utrolig bra det de har fått til, sier han, og fortsetter:

- Jøa har ildsjeler som vil. For det må være noen som går i bresjen og brenner for noe. Det finner man på bygda. Man er avhengig av krumtapper.

- Som Torgeir Strøm. Han var friidrettsansvarlig da jeg begynte, og var den første treneren min. Han er veldig jovial og flink med unger. Han gjør det artig, og det har mye å si. Dessuten var han veldig god selv. At han hadde bronsemedalje i stav fra junior-NM syntes jeg var fantastisk. Jeg så opp til ham. Og fikk litt mer respekt for ham på grunn av dette. Han har betydd mye for veldig mange.

- Ditt beste minne fra Jøa IL?

- Alle treningene jeg hadde på «plassen» som vi kalte det. Å stå i kastringen i november og kaste i regnet var artig.