Ofret seg for bygda

Da Arve Skåren bestemte seg for å satse for fullt på langrenn, skiftet han klubb. Årsak: Han var redd for at han ble ei økonomisk byrde for Røyrvik IF.

NÅDDE TOPPEN: Arve Skåren ble norsk mester i sprintstafett og fikk delta i verdenscuplangrenn.  Foto: Vidar Ruud, ANB

NÅDDE TOPPEN: Arve Skåren ble norsk mester i sprintstafett og fikk delta i verdenscuplangrenn.  Foto: Vidar Ruud, ANB

arkiv

TRONDHEIM: - Idrettslaget har egentlig betydd alt for meg. De ga meg et miljø å være i og et tilbud å holde på med. Jeg føler at de har støttet meg hele vegen. Men etter hvert kom jeg til et punkt, der jeg ble en dyr mann for idrettslaget, forteller norgesmesteren i sprintlangrenn for lag i 2004.

- Dyrt å reise rundt

Den ambisiøse Røyrvik-løperen satset for fullt. Det innebar reising til renn land og strand. Det kostet.

- Idrettslaget ønsket å dekke meg økonomisk mest mulig. Det var dyrt å reise rundt. Men jeg synes etter hvert at det ikke skulle gå ut over alle andre i laget. Det var en av grunnene til at jeg skiftet klubb til Byåsen i 1998.

- Flau smak i munnen over at du fikk så mye, på bekostning av de andre?

- Ja, etter hvert hadde jeg det. Det var mye av pengene som tilfalt meg. Jeg var redd for at de andre i klubbene skulle lide for det, og at det skulle gå ut over aktiviteten, sier Skåren, som nå er blitt langrennspensjonist.

Han var hospitant på sprintlandslaget og fikk gå flere verdenscuprenn. Men til slutt bestemte han seg for at nok er nok.

- Jeg er glad for at jeg ikke satser for fullt på ski lenger. Jeg beundrer dem som satser og har unger heime, sier han, som for to og en halv måned siden ble pappa til lille Phillip.

Den store styrkeprøven

Men det forhindrer ham ikke fra å ha oppdaget en ny interesse. Hvis alt går på skinner planlegger han og noen kompiser å kjøre lagtempo under den store styrkeprøven siste helga i juni neste år.

- Å si at jeg satser på sykkel er en overdrivelse. Å satse på idrett er vanskelig å forene når man har en liten baby, mener Arve.

- Men jeg har planer om å sykle Den store styrkeprøven. Det startet ganske useriøst. Etter hvert er det såpass mange som er interessert i å være med, at det nå blir litt mer seriøst enn vi i utgangspunktet tenkte, forteller han, som foruten sykkelturer bortover landevegen har investert i ei spinning-maskin som han bruker ofte.

- Hvordan ble sykkelinteressen vekket?

- Det var tilfeldig at jeg kjøpte meg sykkel i fjor sommer. Jeg synes det var artig. Siden har jeg syklet jevnt, sier han.

- Men jeg gleder med også til det blir mer snø. Jeg var ute på tre turer i oktober mens det var snø. Jeg håper forholdene blir bedre, slik at jeg får gå mer på ski, sier Arve Skåren.