Ystgård overtok som ordfører

Som den eneste SV-ordfører her i fylket, inntok Kari Ystgård (56) ordførerkontoret på Namsskogan i går kveld.

INNTOK KONTORET: Etter kommunestyremøtet i Namsskogan i går kveld, inntok Kari Ystgård (SV) ordførerkontoret i andreetasjen på kommunehuset. Allerede i dag er hun i full gang i sin nye gjerning for innbyggerne i kommunen.  Foto: Erlend Malmo

arkiv

NAMSSKOGAN: Under det konstituerende kommunestyremøtet i går kveld ble Ystgård enstemmig valgt til ny ordfører - etterfulgt av applaus fra både lokalpolitikere og tilhørere som overvar den historiske seansen.

Ystgård er nemlig historiens første kvinnelige ordfører i Namsskogan, hun er den eneste SV-ordføreren i Nord-Trøndelag og faktisk en av svært få i hele landet.

Derfor var kommunestyret i går kveld, en begivenhet for både Ystgård og SV.

- Årsaken til at vi får ordføreren nå, tror jeg skyldes at vi i mange år har sittet i posisjon gjennom varaordførervervet. Dermed har vi bevist at vi kan føre en fornuftig politikk i posisjon, sier Ystgård.

Odd Bakken (Ap) ble enstemmig valgt til varaordfører.

Både han og Ystgård får plass i det nye formannskapet, sammen med Arnt Torseth (Ap), Karin Fjerdingøy (Sp) og Reidar Smalås (Optimum).

Dermed blir alle partier i kommunestyret representert i formannskapet.

27 år som lærer

De siste dagene har hun hatt sitt fulle hyre med å pakke ned et 27 år langt lærerliv ved Namsskogan skole.

Det ble hun ferdig med tirsdag kveld, og nå går hun i gang med å sette sitt personlige preg på ordførerkontoret.

Både gardiner og bilder må regne med å bli skiftet ut med det aller første.

- Dette er stort for meg, det er det ingen tvil om. Men det er stort også for SV, sier Ystgård, som fikk mange hyggelige ord med seg på vegen inn til ordførerkontoret.

- Mange syntes det hørtes spennende ut da Kari ble varaordfører for fire år siden. Det syntes jeg også, men det har gått kjempebra og det har ikke vært noen problemer. Det har vært veldig greit å ha henne sammen med seg, fortalte Knut Berger da han trakk seg tilbake som ordfører i går kveld.

Gode råd

Men før han sa endelig farvel, ga han de nye kommunestyret en lang skryteliste over hva det forrige kommunestyret hadde fått til i løpet av de siste fire årene, samtidig som han ga de nye politikerne flere gode råd med på vegen.

- Det er viktig at dere klarer å holde fokus. Og fokus nummer en, er innbyggerne i Namsskogan. Klarer dere det, tror jeg dere vil få til mye bra. Det viktige er å lage god service og gode tiltak for dem som bor her, sa Berger.

Under «avslutningsseremonien» medgikk han at det var litt spesielt for han å slutte som ordfører.

- Det er spesielt når det nærmer seg slutten, etter å ha jobbet med noe i fire år. Vi har jobbet med mange artige saker, og jeg har lært veldig mye, sa Berger, som nå starter i et engasjement som konsulent i reiselivsselskapet Din Tur AS. Der skal han arbeide fram nye reiselivsprodukter for aktører i regionen.

Berger fikk også med seg noen gode ord og en blomsteroppsats fra rådmann Geir Staldvik før han overlot ordførerklubba til Ystgård:

- Som rådmann er man avhengig av et godt forhold til ordføreren. Uten det vil det ikke skje noen ting. Knut har vært kreativ, og funnet på mye. Det har vært utfordrende for administrasjonen. Jeg har lært mye i denne perioden, sa Staldvik, og takket Berger for samarbeidet på vegne av administrasjonen.