Rusler bak musikken

Laviken Rock- amp; RusleClub hjelper «ukjente» låtskrivere fram i lyset.

RUSLER IGJEN: Laviken Rock- & RusleClub arrangerer «Behind the music»-aften på Tinos førstkommende lørdag. Temaet er ukjente låtskrivere som står bak kjente låter, sier Evy Strøm (fra venstre), Karin Martinussen, Vojc Mavri, Steinar Olafsen og Lisbeth Antonsen. 

arkiv

NAMSOS: Med sitt 11. arrangement - «Behind the music» - skal den etter sigende eksklusive klubben fokusere på mer eller mindre kjente låtskrivere som har laget hitlåter mange tror bandet har lagd selv. Førstkommende lørdag er Tinos i Namsos stedet for deg som har lyst på en slageraften utenom det vanlige.

- Kort fortalt går det ut på å belyse folkene bak kjente slagere. Visste du forresten at det var Neil Diamond som skrev The Monkees-hit apos;en «I apos;m a believer», eller at barnebokforfatteren Shel Silverstein skrev «A boy named Sue», som Johnny Cash gjorde stor suksess med? spør klubbmedlem og ildsjel Steinar Olafsen.

Non-profit

Tradisjonen med egne ruslerock-kvelder på Tinos i Namsos har vart siden 1999, kun med noen få avbrekk. Klubben har tidligere tatt for seg musikk av blant andre Bob Dylan, Neil Young, Women in rock, british rock, skandinavisk rock - og nå altså «Behind the music».

Konseptet går ut på at yngre lokale musikere, og noen eldre, tolker artister fra den tida rock var rock.

- Denne gangen blir det egentlig en ren slageraften, mener Evy Strøm, som understreker at Laviken Rock- amp; RusleClub er en såkalt «non-profit-klubb», der overskuddet etter hvert arrangement tilfaller en eller flere namdalske musikere.

Siden 1999 har ruslerockerne til sammen servert håpefulle musikere om lag 60000 kroner; penger som utvilsomt kommer godt med om en er i startgropa for en karriere.

- Men våre kvelder er ingen konkurranse. Det er ikke nødvendigvis de flinkeste som får overskuddet, legger Vojc Mavri til.

Lokale band

Det spesielle med de populære ruslerockkveldene er at det er klubben selv som bestemmer hvilke låter artistene skal tolke.

- Enkelte band har fått tildelt låter de aldri har hørt om. Da er det ekstra stas å oppleve at mange av disse fortsatt har låtene på repertoaret, mener Steinar Olafsen.

Til lørdagens store happening er det klart at band som Steve Cooling, Hot Organ, NameUs og Supervixen-vokalist Stina Moltu skal bidra - blant mange flere.

Kvelden skal rundes av med at Chand Torsvik skal spille noe av sitt eget materiale.

- Han fikk «Overskuddsprisen»ved forrige arrangement, opplyser Olafsen.