Åpner sexbutikk i «bygdenes by»

KVINNELIG UTFORMING: Oversiktlig og med lyse farger håper Susanne van der Weij at flere kvinner tar turen innom Madam Mims. Ektemann John Eirik Melhus fra Overhalla har vært en god støttespiller under oppstarten av sexbutikken. *** Local Caption *** KVINNELIG UTFORMING: Oversiktlig og med lyse farger håper Susanne van der Weij at flere kvinner tar turen innom Madam Mims. Ektemann John Eirik Melhus fra Overhalla har vært en god støttespiller under oppstarten av sexbutikken.  

arkiv

Nederlender Susanne van der Weij (34) har gjort overhalling av seg. Nå åpner hun Nord-Trøndelags eneste sexbutikk.

STEINKJER: Åpninga av «Madam Mims - Senter for erotikk og livsglede» finner sted i Steinkjer i morgen.

- Dette er mer enn en sexbutikk. Madam Mims er en seriøs butikk, med ett av Norges største vareutvalg. Butikken er åpen, lys, mer kvinnelig, men samtidig noe for enhver smak. Her har vi noe for kvinner og menn i alle aldre, uansett legning og seksuell preferanse, sier van der Weij.

130 kvadratmeter erotikk

I et 130 kvadratmeter stort butikklokale i Steinkjer sentrum finnes 1100 filmer og ca. 1000 artikler, i den populært kalte «voksne sjangeren».

Per i dag finnes det ikke en slik type butikk i hele Nord-Trøndelag.

- Jeg har også knyttet kontakt med en sexolog, så folk som trenger faglige svar på spørsmål eller annen hjelp, kan benytte seg av det, forteller hun.

Van der Weij samarbeider også med diverse norske organisasjoner for et sikkert og sunt sexliv. En del av butikken fungerer derfor som en informasjonsstasjon for seksualliv.

- Noe nordtrønderne trenger

- Jeg tror dette er noe nordtrønderne trenger. Siden jeg er fra Nederland, er jeg vant til mer åpenhet rundt sex. Nå vil jeg at det også at Nord-Trøndelag skal få et slikt butikktilbud. Ingen må føle sjenanse over å komme hit, sier Susanne.

34-åringen fra Haag er gift og bosatt i Overhalla. Hun har bodd i Norge i fire år, og har tidligere drevet Revyrikets gjestegård på Høylandet sammen med ektemannen John Eirik Melhus fra Overhalla.

Hun valgte å starte butikken i Steinkjer fordi det er enn større by enn Namsos. Hun ser imidlertid fram til å pendle for noe hun brenner for.

- En butikk for erotikk og livsglede er noe jeg har tenkt på lenge. Jeg synes rett og slett at det er gøy. Nå håper jeg dette er noe nordtrønderne trenger, sier hun.

Van der Weij startet opp arbeidet med Madam Mims for sju måneder siden. Hun har en av landets største grossister innen sexartikler i ryggen. Hvem det er snakk om, vil hun imidlertid ikke røpe.

Fra mykt til hardt

Overhallingen fra Nederland tror det er en fordel at det er en kvinne som står bak butikkonseptet.

- Jeg vil at det skal føles tryggere for kvinner å komme hit. Mange sexbutikker er mørke og snuskete. Derfor har jeg lagt vekt på lyse farger, oversiktighet og en litt mer kvinnelig utforming. De som kommer inn i butikken vil også legge merke til at vi starter mykt, og ender opp med det harde. De som er litt mer dristige av seg, kan velge å bevege seg innerst i butikken, der vi har avdelinga for s amp;m og mer fetisj-produkter. Her går du så langt du vil, forteller hun.

- Som kvinne tror jeg nok at jeg hadde følt meg mye mer komfortabel å stille eventuelle spørsmål til en annen kvinne, legger hun til.

Tok navnet fra Disney

Navnet på butikken, Madam Mims, er hentet fra den morsomme Disney-heksa med samme navn.

- Jeg tror nok at jeg identifiserer meg litt med Madam Mim. Hun kan være akkurat hvem hun vil. Det kan de som kommer hit og. Dessuten tror jeg at det er viktig å ha et navn med humor og uhøytidelighet, selv om dette er en seriøs bedrift med mål om å gi trøndere gode produkter for seksuallivet, sier hun.

- Er du forberedt på kinky spørsmål?

- Ja, jeg er jo tross alt nederlender og har god kjennskap til produktene. Dette er noe jeg har vokst opp med. For meg er det vanlig og helt normalt.