Slår seg mot Høyre

Eskil Brøndbo skifter beite når han nå går fra å være Ap-politiker til representant på Høyres valgliste foran kommunevalget i Overhalla.

FRA RØDT TIL BLÅTT: Etter fire år som Ap-mann har Eskil Brøndbo nå innsett at han føler seg mer vel i Høyre-stolen.  Foto: Runar Moen

arkiv

NAMSOS: Det er klart etter at partiets forslag til valgliste ble lagt fram før helga. På femteplass er nemlig D.D.E.-trommisens navn oppført.

- Ut ifra den lille erfaringa jeg har fra lokalpolitikken, har jeg innsett at det i bunn og grunn ikke er så viktig hvilket parti du tilhører. Hvordan Høyre har stilt seg i forhold til enkeltsaker, har vært avgjørende for mitt valg. Høyre vil noe i Overhalla, sier Eskil Brøndbo.

Skal ta smellen

Etter fire år som Arbeiderparti-politiker og kommunestyremedlem i Overhalla, forlater han nå partiet til fordel for Høyre.

- Jeg har innsett at jeg i løpet av denne tida flere ganger har stemt mot mitt eget parti i enkeltsaker - saker der jeg i stedet har vært enig med Høyre. Da må en vurdere om en sitter i riktig stol. Det kan hende jeg nå møter meg selv i døra i enkelte verdispørsmål, men den smellen skal jeg ta når det blir aktuelt, sier han.

Brøndbo mener det er stor forskjell på lokalpolitikk og rikspolitikk.

- Partiprogram er partiprogram. Etter mitt syn dreier lokalpolitikk seg mer om engasjement rundt enkeltsaker. Det spiller liten rolle hvilket parti du representerer, bare forslaget er bra. Storpolitikken får andre ta seg av, sier Brøndbo.

Skole og helse

Så sent som i forrige uke satt han i møte med Overhalla formannskap som Ap-representant. Formelt sett er Brøndbo Ap-politiker fram til kommunestyrevalget 12. september. Han har informert partiet om overgangen, som har vært uproblematisk ifølge ham selv.

- Hva kan du bidra med som Høyre-politiker?

- For meg er det viktig at områder som skole og helsevesen blir drøftet grundig. Og så kan jeg kanskje bidra til å holde de «ekstrem-høyre» politikerne litt i ørene, smiler Brøndbo.

Som femte representant på valglista har han liten tro på å komme tilbake i kommunestyret i Overhalla etter valget. Det er heller ikke så viktig for ham.

- Du kommer fra en sterk Ap-familie. Hva sier de til at du nå skifter side?

- Jeg skjønner at det kan se litt rart ut utenfra. Jeg har ikke snakket med Bjarne ennå. Men - det er i politikken som i bandbussen - litt slåssing er bare sunt, flirer den ferske Høyre-mannen.