12 timer i strekk med Dylan

24. mai blir Bob Dylan 70 år. 21. mai skal det markeres med Dylans musikk i et halvt døgn på Rollaug bistro & bar i Namsos.

INVITERER TIL BURSDAGSFEIRING: Musikerlaget og Laviken Rock- og RusleClub skal sammen med en rekke artister hylle Bob Dylan på Rollaug bistro & bar 21. mai. Fra venstre: Øyvind Hansen, Axel Moltu, Tor Jørgen Olsen, Steinar Olafsen, Lisbeth Antonsen og Chand Torsvik. 

arkiv

NAMSOS: Både nye og erfarne Dylan-kjennere stiller opp når Musikerlaget og Laviken Rock- og RusleClub inviterer til bursdagsfeiring lørdag 21. mai.

– Dette blir en stor begivenhet. Fra klokka 12 på dagen til 12 på kvelden blir det konstant Dylan over høyttalerne på Rollaug bistro & bar, sier Steinar Olafsen i Laviken Rock- og RusleClub.

24. mai blir Bob Dylan, eller Robert Allen Zimmerman som han egentlig heter, 70 år.

– På mange plasser rundt om i landet og i verden er det vanlig å feire Dylans bursdag. Vi gjorde det både på hans 50- og 60-årsdag. Nå gjør vi det igjen, med en rekke namdalske musikere på scenekanten, sier Olafsen.

Ikke kun for «de gamle»

På dagtid skal Dylans musikk spilles konstant over anlegget, i tillegg til at det blir vist dvd på storskjerm. På kvelden er det duket for konsert på utescenen.

– Rundt 20-25 musikere skal opptre i ulike bandsammensetninger. Her skal deltakere fra Rock City-kurset Låtmakerne og medlemmer fra band som Beast Of Bourbon, Dr. Batt Band og Easy Cheesy Chicken – for å nevne noen – spille sine versjoner av Dylans sanger, sier Olafsen.

I tillegg til disse skal blant andre Chand Torsvik og en rekke unge musikere som Amanda Kamara Flornes og pønkbandet Restless hive seg på Dylan-karusellen.

– Veldig artig at ungdommen blir med på markeringa. Dylans musikk passer både for denyngre og eldre generasjonen. Det er ikke kun vi «gammelkara» som har et forhold til han, sier Olafsen – som selv er en ihuga Dylan-fan.

– Jeg er vokst opp med Dylan og det var et stort øyeblikk da jeg så han for første gang i Gøteborg i 1978. Sammen med Leonard Cohen, Neil Young ogOla Magnell er han favoritten, sier han.

Rockheimdirektøren kommer

Arrangørene lover at publikum får høre en fin blanding fra Dylans 50 år lange karriere. Visepoeten fra Minnesota har gitt ut over 30 studioalbum og er også kjent fra «superbandet» Traveling Wilburys – sammen med George Harrison, Jeff Lynne, Roy Orbison og Tom Petty.

Åge Aleksandersen er blant de som har oversatt Dylans tekster til norsk. Han kommer nok ikke på «bistron» neste lørdag – men det er det en annen Dylan-frelst namdaling som gjør – nemlig Rockheimdirektør Petter Myhr.

– Han kommer for å prate om hans forhold til artisten. Bob Dylan er jo et eget fag på universitetet, der Myhr underviser. Han har også skrevet bok om Dylan, opplyser Olafsen.