Entrer scenen med originalbesetninga

Det har vært stille rundt dem i flere år – men nå skal namsosbandet Quintrophenia entre scenen igjen.

PÅ SCENEN IGJEN: Quintrophenia stiller opp under 50-årsjubileet til Trønders mesterskap i rock i trondheim i september - med originalbesetninga. Bildet er fra by:Larm i Trondheim 2003, der bandet - her representert ved Kine Wallum (fra venstre), Tom Kenneth Alte, Stina Moltu og Eirik Øien - trakk fulle hus under sin konsert i Samfundet.  Foto: Lars Øvereng

arkiv

TRONDHEIM: Det skjer i forbindelse med jubileumskonserten i anledning 50-årsjubileet til Trøndersk mesterskap i rock, som foregår i Olavshallen 10. september.

Band som Difference, The Kids og 2009-vinnerne Sugar Louise – sistnevnte med bindalingen Odd-Reidar Liasjø i spissen – er allerede klare til jubileet.

– I likhet med de andre bandene stiller Quintrophenia med originalbesetninga fra da de ble Trøndersk Mester i 1997, forteller arrangør Jens O. Sunde.

Det betyr at Stina Moltu stiller på vokal, Kine Wallum på fløyte, Inga Vea fiolin, Lena Sayed på bass og Tom Kenneth Alte skal traktere slagverket.

Quintrophenia var det føste namsosbandet som ble trønderske mestere i rock, og innledet starten på en periode dominert av band fra Namsos.

Året etter vant Tugboat (1998), og i 2000 vant Jamesband.

Prudence ble nummer to i 1969...