Snart tid for å finne fram skøytene

Tida er ikke som før; snart kan ungene finne fram hockey- og kunstløpskøytene og skli omkring; hele året – uansett temperatur...

IKKE KALD, MEN KLAR: Nå er det øyeblikkelig klart for å glede seg over skøytetak i Rørvik, uansett årstid og temperatur. Anlegget ved Rørvik skole kan også islegges, hvis vinteren skulle by på slike forhold. 

arkiv

RØRVIK: Kommende torsdag vil det være duket for offsiell innvielse av den nye skøyteløkka ved Rørvik skole.

Den er laget av plast, polert og glatt, slik at det kan være et velfungerende alternativ til vanlig is.

Og som på frosset vann i den kalde årstida; også på skøyteløkka gjelder regelen at nyslipt stål gir mer skøyteglede...

En god, gammel ide...

Anlegget i Rørvik har vært planlagt over mange år; som en del av stedsutviklingsprosjektet i kystbyen. Opprinnelig var tanken å ha en kunstig skøytebane nede ved torget i Pollen, mens løsninga til slutt altså ble oppe ved den nye skolen.

Finansieringa er resultat av bidrag blant annet fra lokale givere, et par bankforbindelser, Norsk Ishockeyforbund og Scansis – som også har mange tradisjonelle balløkker på samvittigheten.

16 x 22 meter

Størrelsen på anlegget, som er utviklet og produsert i Norge, er 16 ganger 22 meter. Det er altså mulig å benytte underlaget til skøyting hele året, samt at det er er fullt mulig å legge naturis på platene ifall det skulle bli noenlunde stabil kulde.

Opprinnelig pris på et slikt anlegg er om lag 400.000 kroner, men støtte fra det offentlige (Kirke- og kulturdepartementet), samt sponsorer og dugnadsarbeid, har redusert prisen på de første 70 anleggene rundt om i landet kraftig.

Kommende torsdag blir det for øvrig avtroppende ordfører Karin Søraunets (KrF) siste oppdrag offisielt å innvie isløkka. Om politikeren ikke har vært mye på glattisen før, så går det nok godt også denne gangen...