Hansvik-båten er tilbake!

De første nyproduserte Hansvik-båtene ankommer Norge i disse dager. Kroatia og Polen blir framtidas produksjonsland for den ærverdige Hansvik-båten.

I GANG IGJEN: ? Det er veldig tøft å komme i gang igjen, men nå ser det faktisk greit ut, synes Roger Hansvik. 

Gladmelding: Båtveteranen Roger Hansvik er tilbake med ny produksjon av den populære Hansvik-båten etter konkursen. FOTO: TOM LYSØ 

arkiv

RØRVIK: Uansett vil Rørvik fortsatt være en sentral plass for å bringe Hansvik-arven videre. Det er også Roger Hansvik som har tatt ansvaret for det. Broren Finn, som er mannen bak storparten av de kjente småbåtkonstruksjonene, er ute av bildet etter konkursen.

– Både salg, service og markedsføring vil skje her fra Rørvik. På sikt vil det i tillegg bli et lite lager av båter her. Salg og service er det Rørvik Marina som tar seg av, forteller Roger Hansvik.

Åtte modeller blir produsert

Firmaet Roger Hansvik AS ble stiftet allerede i 2005, og Roger Hansvik sitter på alle aksjene selv. En del av formene var selskapets eiendom fra før, men nå har aksjeselskapet hånd om alle formene til de forskjellige modellene Hansvik-konsernet tidligere produserte. Totalt talte produktspekteret 19 modeller før selskapet gikk konkurs, og etter hvert vil i alle fall åtte av modellene komme i produksjon utenlands.

Allerede før konkursen ble Hansvik 630 laget i Kroatia, og Finn Hansvik akter å fortsette samarbeidet med fabrikken der.

– Vi har grei erfaring med dem. Fabrikken har formene til båten, og produsenten har fått en del erfaring, påpeker rørvikmannen.

De øvrige fem modellene som alt er satt i produksjon blir laget i Polen.

Den nye samarbeidspartneren der vil i første omgang produsere modellene 430 Roer, 16,5 Standard, 18 Fisker, 500 Fisker og 550 Proff. Om litt kommer i tillegg 18 Hardtop og 700 Combi i produksjon ved fabrikken i Polen.

Samme forhandlernettet

I størst mulig grad vil de nye båtene transporteres med bil direkte fra fabrikken til forhandler i Norge. I dag ankommer trolig første billass fra Polen til en forhandler i Mandal. Direktelevering blir rimeligere enn om det skal være noen mellomlagring. Fra før er det velkjent at produksjon i blant annet Polen blir rimeligere enn her til lands.

– Vi har beholdt de 25–30 forhandlerne våre rundt om i landet, og det har kommet mange gode og positive tilbakemeldinger på at Hansvik-båten er ønsket, innrømmer Roger Hansvik.

Over 40 års produksjon har gjort Hansvik til et solid varemerke over hele Norge.

Skrogene som er lagret utenfor fabrikken i Rørvik har Roger Hansvik AS solgt litt etter hvert i vinter i samarbeid med boet.

– Det er veldig tøft å komme i gang igjen, men nå ser det faktisk greit ut, synes Roger Hansvik.