Jakten på skuterkjørere provoserer

Det koker på debattforumet etter at NA skrev om politiets helikopterjakt på snøskuterkjørere i namdalsfjella.

ØDELA FJELLIDYLLEN: John Arne Bjørnestad tok bilde da helikopteret landet 20 meter unna og laget er forferdelig bråk inne i den stille fjellheimen. Og «avskjedsgaven» var en solid snøstorm over vinterferiegjestene i fjellet. 

arkiv

HVA MENER DU OM POLITIETS PRIORITERINGER?

SI DIN MENING I KOMMENTARFELTET UNDER!

NAMDALSEID: Mens politiet mangler ressurser til å sette inn Norges eneste politihelikopter i terroraksjoner og ved terrortrusler, jaktes det med politihelikopter etter snøskuterkjørere i namdalsfjella.

Kristansanderen John Olav Bjørnestad var tirsdag på vinterferie langt inne i fjellene på Namdalseid da det enslige politihelikopteret i Norge kom flygende, kretset over og landet 20 meter unna ham. På skuterkontroll! Vinterferiegjesten fra det blide sørland i de stille namdalsfjella irriterer seg kraftig over ressursbruken.

– Helikopteret lander der jeg sitter. Ut kommer to politimenn, inni helikopteret sitter tilsynelatende to menn til. De er altså på skuterkontroll, forteller John Olav Bjørnestad. Tjenestemennene var høflige, men skiløperen reagerer på at de ikke presenterte seg eller legitimerte seg på noen måte.

Turkompis i lovlig ærend

Nå rastet riktignok kristiansanderen sammen med en lokal person som hadde med snøskuter, men kompisen var på fullt lovlig skuter­tur for å lage skiløype inn til Oksvatnet.

– Uten skuterløypa hadde jeg faktisk ikke kommet meg langt inn på fjellet i det fantastiske trønderværet, for det var veldig løssnø, skyter den ferierende inn.

John Olav Bjørnestad har gjort seg en del betraktninger rundt den noe spesielle opplevelsen tirsdag.

– Jeg tenkte at selv om jeg hadde sittet der sammen med en lokal mann som kjørte skuter ulovlig, så skjønner jeg ikke at dette kan være nødvendig ressursbruk og god prioritering fra politiets side.

– Over alle støvleskaft

– Mitt inntrykk er at alle politidistrikt argumenterer med lite ressurser når de ikke kan rykke ut til boliginnbrudd, tyveri fra butikker eller for den saks skyld at de kommer til en ulykke i distriktet etter mange timer.

– Jeg undrer meg på politiets prioriteringer når det gjelder hvem i dette samfunnet som er det store og farlige forbryterne. Er det en skuterkjører – hvis spor ikke vises til sommeren en gang – eller er det innbruddstyver og annet «pakk» hvis spor vises for alltid hos dem som berøres, fortsetter kristiansanderen.

Etter 22. juli-terroren var det mye fokus på landets eneste politihelikopter. Tall fra TV 2 fortalte at tjenesten koster 44 millioner kroner i året. John Olav Bjørnstad har selv regnet ut at det betyr rundt 100.000 kroner med sju dager i uka og 169.000 med fem dager i uka.

– Jeg er blant dem som synes politiet gjør mye bra, men akkurat denne gangen gikk det over alle støvleskaft, mener Bjørnestad.

Vinterferiegjesten i namdalsfjella peker også på at politihelikopteret ødela den fredelige idyllen langt inne i fjellet.

– Det ble et vanvittig bråk da helikopteret landet 20 meter unna der jeg satt ved bålet. Og da det lettet igjen, sto snøføyka rundt meg. Det var unødvendig, mener John Olav Bjørnestad. Han så flere snøskuterspor i fjellet, men bare etter lovlig kjøring så vidt han kunne bedømme.