Norges største fra Vikna

Den aller største elgkrona fra elg som ble skutt i fjor kommer fra Vikna. I helga fikk skytter Bernt Hellesø et synlig bevis på bedriften.

STOROKSEN: Elgoksen som Bernt Helleså skjøt i fjor veide bare 238 kilo, men hodepryden ble målt til hele 343,5 poeng. FOTO: PRIVAT  Foto: Privat

NORGES STØRSTE: Krona til elgoksen som Bernt Hellesø (til venstre) skjøt i fjor ble kåret av Norges jeger- og fiskerforbund til den aller største som ble skutt i 2012. I helga var han på Nordiske jakt- og fiskedager på Elverum der han ble hedret sammen med de som hadde skutt største rådyr, rein og hjort. FOTO: PRIVAT  Foto: Privat

arkiv

ELVERUM: – Jeg viste den var stor, og at det var den største noen gang fra Vikna. Men at den skulle være den største i hele landet, kom som en positiv overraskelse, sier elgjeger Bert Hellesø som i helga var på Nordiske jakt- og fiskedager på Elverum.

Geviret som Hellesø sikret seg, var på hele 343,5 poeng. Dette er det trettende største noen gang i landet.

– Det som er litt ekstra moro er at nummer 14 på den lista også er fra Vikna. Det er en elg som ble skutt for bare noen få år siden. Det gjør at Vikna blir lagt merke til over hele landet, sier Hellesø.

Kroppen på elgen med det store geviret sto ikke helt i forhold.

– Den veide bare 238 kilo. Men han hadde nok vært betraktelig større. Det er travelt å være stor okse utover høsten, og han var ikke akkurat feit, ler skytteren.

Hellesø fikk med seg et sølvbeger med inskripsjon som et synlig bevis.

– Dette var en kåring der alle fire hjorteviltartene var med. Både rein, hjort og rådyr i tillegg til elg. Og eieren av det geviret som ga flest poeng, totalt vant ei rifle.

Men selv om det ikke ble selve hovedpremien, er Hellesø godt fornøyd med helga og opplevelsene på Elverum.

– Det har vært ei kjempehelg. Mye å se på, og ikke minst mye å være med på, sier han

For de aller fleste jegere er et gevir av dette kaliberet noe de kan drømme om. For dem som opplever det er det oftest et engangstilfelle.

– Slik blir det nok for meg også. Men det er en sjanse til. Det går en kjempeokse og tusler på valdet vårt nå også. Vi får se når jakta kommer om den er der fremdeles, sier han.