Erna møtte de berørte og brannmannskapet

Erna Solberg blir akkurat nå guidet rundt i et brannherjet Flatanger. - Det er godt å være her og få se det selv, sa statsministeren.

MØTTE BERØRTE: Statsministeren Erna Solberg tok seg god tid til å snakke med de berørte da hun ankom forsamlingshuset.  Foto: Bjørn Tore Ness

TAKKET FOR INNSATSEN: Erna Solberg takket varabrannsjef Halvor Trefjord og mannskapet for innsatsen da hun ankom Hasvåg tirsdag.  Foto: Bjørn Tore Ness

KOM FRA OVEN: Statsminister Erna Solberg ble mottatt av ordfører Olav Jørgen Bjørkås (til høyre) og fylkesmann Inge Ryan.  Foto: Bjørn Tore Ness

KAFFE: Erna Solberg og Inge Ryan på Hårnesmoen forsamlingshus.  Foto: Bjørn Tore Ness

arkiv

LES ALT OM STORBRANNEN HER

FLATANGER: Ikke før har kong Harald og dronning Sonja forlatt kystkommunen, så kom det enda et storfint besøk.

Statsminister Erna Solberg (H) landet i Flatanger tirsdag formiddag.

Helikopter

Helikopteret med landets statsminister ankom ved Hårnesmoen forsamlingshus klokka 11.40 tirsdag.

Solberg tok seg god tid til å snakke med hver enkelt av de berørte, som hadde møtt fram i forsamlingshuset.

– Som under kongeparets besøk skal statsministeren få møte innsatsstyrkene og menneskene som er berørt av brannkatastrofen. Samtlige berørte er invitert, opplyste ordfører Olav Jørgen Bjørkås i Flatanger i forkant av statsministerbesøket.

Erna Solberg skal busses fra Hårnesmoen til Hasvåg og Småværet.

Undervegs vil hun bli guidet og informert om ildebrannen som har herjet området i flere omganger, sist lørdag kveld og natt til søndag.

– Folket her har stått midt oppe i et inferno. De har vært evakuert flere ganger, mange har mistet alt de eide. De har kort sagt stått midt oppe i en katastrofe, sier Bjørkås.

To og en halv time

De som får plass i bussen er statsministeren og hennes stab, kriseledelsen i kommunen samt representanter fra familier som har mistet alt sitt.

– Til slutt vil vi forsøke å få en runde med kommuneledelsen. Formannskapet i Flatanger er invitert til å være med på hele seansen, sier ordføreren.

Besøket er planlagt å vare i to og en halv time, og klokka 14 reiser Solberg og hennes følge fra kommunen.

– Vi ser fram til å få besøk av Erna Solberg. For innsatsstyrkene og ikke minst de som er rammet, er det positivt at statsministeren har så stor omsorg at hun avlegger dem et besøk, sier Bjørkås.