– Det har ikke vært trønderrock, men ragnarok

– Heldigvis har vi holdt på organiseringa med depotstyrke og hovedstyrke. Det har vært veldig nyttig nå.

INFORMERTE: Brannsjef Hans Petter Haukø i Flatanger informerte om redningsarbeidet. 

arkiv

HASVÅG: Brannmester Hans Petter Haukø i Flatanger passet på å slå et slag for den lokale beredskapen da han oppsummerte storbrannen for statsministeren.

Han beskrev at han var stolt av styrkene sine, fra den lille depotstyrken på Hasvåg som rykket ut og gikk i krigen da alarmen gikk.

– De berget hus. Takket være nærheten, lokalkunnskapen. Når alarmen går, rykker naboene ut, sa Haukø, som beskrev hendelsene sist uke som et ragnarok.

– Da vi rykket ut fra Lauvsnes ble det satt av en ressurs på brannstasjonen som oppdaterte meg på ståa. Etter utrykning var det 20 minutter uten mobildekning. Vi stoppet på Jøssund og fikk siste nytt. Imens hadde lokalkjente brannfolk rykket ut. Noen er født og oppvokst her, de kjenner hver en kjerreveg, de vet hvor folk bor. De var til uvurderlig hjelp under evakueringa av folket, sa Haukø.

Da sivilforsvaret kom til, fikk de en klart definert oppgave: De skulle sørge for base samt å forsterke branngata.

– I løpet av morgentimene tirsdag fikk vi også evakuert 40 sauer og sju hester. Jeg er stolt av evakueringa som ble gjort, og litt mindre stolt av at vi slapp ressursen for tidlig. Lørdag kveld måtte vi i krigen igjen, sa han,

LES ALT OM STORBRANNEN HER