Skal gjenvinne vindmøller

Containerservice AS i Ottersøy har fått kontrakten med å demontere og gjenvinne de fire vindmøllene på Hundhamerfjellet som allerede er revet ned.

SKAL BORT: Flere av vindmøllene på Hundhammerfjellet er allerede revet, og nå har Containerservice AS i Ottersøy fått jobben med å resirkulere dem. 

arkiv

OTTERSØY: – Vi må tenke nytt. Gjenvinning kan vi fra før, og nå holder vi på å sikte oss inn på riving i tillegg, sier daglig leder i Containerservice AS, Tom Ricard Hamland.

De fire vindmøllene det er snakk om i første omgang er allerede tatt med.

– Men selv om alt ligger på bakken er dette en stor jobb for oss. Det ligger 2000 tonn med stål, glassfiber og kobber i de fire møllene, og vi regner med at vi kommer til å ha fem til seks mann i sving i flere måneder for å fjerne alt, sier han.

Rubbel og bit skal gjenvinnes. I alle fall det som er mulig å ta vare på.

– Vi har kjøpt inn ei gravemaskin på 24 tonn med forskjellig utstyr på som vil ta de tyngste løftene. Ellers vil alt bli demontert og sortert på plassen, og fraktet til Ottersøy der det vil bli lastet på båt og sendt til utlandet.

Alt av stål og ikke minst kobber skal skilles ut og gjenvinnes.

– Vi har i tillegg investert i store plasmaskjærere som kan kutte opp til fem centimeter tykke stålplater. Tykke akslinger og slik vil bli delt opp med lanseskjærere.

De har hatt flere medarbeidere på kurs for å lære seg denne typen jobber.

– Går alt etter planen vil vi begynne å flytte utstyr opp til Hundhammerfjellet ganske rett over påske.

Selve arbeidene starter så fort alt er på plass.

– Kontraktene med NTE er i orden. Det vi må ha i orden før vi kan sette i gang er blant annet prosedyrene vi skal bruke for å gjøre dette på en sikker måte.

Containerservice har flere oppdrag av denne typen på gang.

– Det gjelder blant annet riving av hus forskjellige steder, sier han.