Meieriet fylles igjen

Endelig fylles lokalene etter det gamle meieriet på Kolvereid.

LYST OG TRIVELIG: Den gamle kontorfløya på meieriet på Kolvereid har blitt pusset opp fra gulv til tak, og daglig leder i eierfirmaet, Lill Tove Røed, kan fornøyd konstatere at det har blitt lyst og trivelig. 

TIDSRIKTIGE KONTORER: Daglig leder i Nærøysund Eiendom, Lill Tove Røed og daglig leder i GN Entreprenør, Stein Okstad, har begge vært sentrale i oppgraderinga av kontorfløya på det gamle meieriet på Kolvereid. 

arkiv

KOLVEREID: Meieriet ble lagt ned i 2008. Siden den gang har det vært mange planer om å fylle lokalene med aktivitet. Deler av det 6.000 kvadratmeter bygget har vært i bruk, og deler har vært fylt med planer og lite innhold.

– Vi overtok første delen av bygget for tre år siden, og renoverte garasjedelen. Denne delen har vi brukt som garasje for Nærøysund Kraftbetong AS, og de siste årene har GN Entreprenør holdt til der, sier daglig leder i Nærøysund Eiendom, Lill Tove Røed.

Nå har de overtatt resten av bygget, og er allerede i gang med å fylle de lokalene.

Gradvis oppbygging

– Etter at vi overtok hele bygget, startet vi med å renovere den gamle kontorfløya, og det er vi nå ferdige med. Der har GN Entreprenør nå sine lokaler. Det samme har Namdal Ingeniør- og Byggtjenester AS. Til sammen har disse to bedriftene 12 ansatte, sier Røed.

De er i innspurten på innflyttinga i lyse og trivelige lokaler, og det meste holder på å komme på plass.

– Disse bedriftene samarbeider tett i dag, og med dem samlet her, får vi mye kompetanse på bygg og anlegg under samme tak.

En annen del av bygget disponeres av Sandnes transport og terminal AS med to til tre ansatte.

– I tillegg disponerer Nærøysund Kraftbetong lokaler til lager og til garasje i bygget, sier Røed.

Utendørs leier Bioenergi Ytre Namdal mye areal som lager trevirke til fyringsanlegget på Kolvereid.

– I hele Nærøysundgruppen er det totalt 50 ansatte som samarbeider tett, og mange av disse har vært involvert i den jobben som er gjort på meieriet.

Uteareal

– Den neste jobben vi nå skal i gang med, er utendørs. Området er preget av at det ikke har vært så mye aktivitet her de siste årene. Det er ikke nok at vi har fått det til bra innvendig for å gjøre dette til en flott arbeidsplass. Det skal være innbydende å komme hit også, sier Røed.

Mange planer

– Fremdeles er det arealer inne i bygget som ikke blir utnyttet optimalt. Vi er selvfølgelig interessert i å leie ut til eksterne aktører, men vi har også planer selv som vi håper å realisere om et år eller to.

Hun vil ikke gå i detalj på hva disse planene går ut på.

– Det er litt hemmelig på grunn av at alle brikker ikke er helt på plass. Men går det som vi håper, vil vi få ei etablering i lokalene som kan gi mange arbeidsplasser i Ytre Namdal, sier hun.

Får de til den etableringa, begynner veldig mye av de 6.000 kvadratmeterne med lokaler å bli tatt i bruk.

– Dette er et virkelig flott og fleksibelt bygg som kan brukes til veldig mye. Det er lokaler som gir mange flere muligheter enn begrensninger. Det gjør det mye lettere for oss når bygget skal fylles med aktivitet i hver minste krok, sier Røed.